Categorie: "Opvallend"

Herder redt baasje van ontvoeringspoging

Een 23-jarige vrouw uit Enschede kroop afgelopen zaterdag door het oog van de naald. Tijdens het uitlaten van haar hond, een Mechelse Herder, werd ze door twee mannen gegrepen en een auto ingetrokken.

Maar dankzij haar dappere hond werd haar dit hachelijke avontuur bespaard. De hond beet in de arm van de bestuurder. Daardoor lieten de mannen los en reden ze weg.

Helaas is de vrouw door alle consternatie vergeten het kenteken te noteren, dus het zal lastig worden de daders te achterhalen. Maar alle lof voor deze dappere hond! Die heeft zijn baasje een hoop ellende bespaard! En dit zijn nog eens leuke berichten om te melden!

Bron: TC Tubantia

Engelse hond vetgemest naar 72 kilo!

Twee Engelse broers hebben hun Labrador zoveel te eten gegeven de afgelopen jaren dat het arme dier inmiddels 73 kilo woog! Dat is zeker twee keer zoveel als een nomale hond van die maat zou moeten wegen.

Afgelopen februari ontdekte een inspecteur van de dierenbescherming deze bizarre gebeurtenis. Inmiddels is het dier al 22 kilo afgevallen. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan.

De daders worden aangeklaagd wegens dierenmishandeling. Zij gaven vervolgens als weerwoord dat de hond al vanaf zijn geboorte zo  dik was. En dat slaat natuurlijk nergens op, want geen een hond is gelijk zo dik bij zijn geboorte.

Ik hoop voor deze mannen dat ze een passende straf krijgen. En de hond? Die moet naar een ander baasje, die hem wel normaal te eten geeft.

bron: www.ad.nl

Probleem achtergelaten dieren blijft groot

Twee weken geleden vond een deurwaarder in Rotterdam nog een Rottweiler die alleen achtergelaten was. Zonder eten en drinken. Gelukkig was hij daar op tijd bij. Sado, zoals de vrijwilligers van het dierenasiel in Rotterdam hebben genoemd, kon gelukkig gered worden. Maar helaas is dat niet altijd het geval.

Zo vond met onlangs nog een aantal katten en een Duitse Dog. De Dog was 30 kilo afgevallen. En de katten overleefden het helaas niet.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van schrijnende dierengevallen. Arme beestjes die door hun baasjes achtergelaten zijn.

Zeker met de feestmaand in het vooruitzicht, is het belangrijk om ook even stil te staan bij het lot van deze arme dieren. Wij willen gezellige feestdagen, de dieren ook. Zorg daarom extra goed voor je hond of kat tijdens deze feestelijke periode, want je wilt toch niet dat jouw viervoeter zo eindigt?

bron en foto: www.ad.nl

Deventer werpt nieuw idee in de strijd tegen hondenpoep

Deventer heeft een nieuw idee bedacht om de oh zo irritante hondenpoepoverlast tegen te gaan, namelijk een hondenpoepplattegrond.

Het klinkt een beetje debiel, maar op de plattegrond staat precies vermeld waar jij je hond mag laten poepen. Bovendien zijn er twee inspecteurs aangesteld die de boel in de gaten zullen houden.

Het aantal hondenlosloopgebieden waar de poep voorheen niet hoefde worden opgeruimd zijn teruggebracht en zijn er twee losloopgebieden ingesteld.

Een lichtpuntje: de hondenbelasting gaat niet omhoog.

Het hele idee? Als je het mij vraagt, krankzinnig, alsof iedereen gaat kijken op zijn plattegrond waar zijn of haar hond mag poepen. Je blijft altijd mensen houden die ‘schijt’ hebben aan deze regel, toepasselijke woordspeling, dus ik vraag me af of het helpt.

Maar misschien zijn er bloglezers die in Deventer wonen en ervaring hebben met de poepplattegrond?

bron: www.hln.be foto: www.flickr.com

Poes bevalt van puppy’s!

Nu heb ik toch wel iets heel bizars gelezen! Een poes uit Brazilië is onlangs niet alleen bevallen van kittens, maar ook van drie puppy’s. Dit gebeurde doordat de hond van de buren de poes zwanger maakte.

Wetenschappers stonden er ook gek van te kijken. Maar het schijnt vaker te gebeuren dat sommige dieren nog vreemdere combinaties uitwerpen. Over het algemeen gebeurd dat echter bij nauw verwante dieren en dus niet bij honden en katten!

Het blijft echter een vreemde gewaarwording. Wat ik mij dan afvraag is welke karaktertrekjes deze puppy’s hebben. Zouden ze eigenschappen van de poes of hond mee krijgen? Helaas werd daar niets over vermeld.

bron en foto: www.hln.be

Amerikaanse vrouw heeft meer dan 100 zieke katten in huis

En weer kan ik jullie een geval van dierenmishandeling melden. Dit keer gaat de twijfelachtige ‘ eer’ naar een 47-jarige vrouw uit de Amerikaanse stad Atlanta.

Bij politiebezoek ontdekte men 26 dode katten en 146 ernstig zieke dieren! Alle beesten zijn gelukkig in beslag genomen en de vrouw is voor 15 jaar onder toezicht van de autoriteiten geplaatst.

De vrouw mag, godzijdank, geen dieren meer hebben en moet de dierencontroleurs ten alle tijde binnen laten.

Het wrange aan dit verhaal is dat de vrouw zich als vrijwilliger had opgegeven om katten uit het asiel op te vangen…. Dat geloof je toch niet?

bron: www.standaard.be

Huis afgebroken vanwege stank katten

Een huis in de Amerikaanse staat South-Dakota wordt volledig afgebroken omdat de stankoverlast te erg is.

Buren klaagden al geruime tijd over de stank. Toen de politie poolshoogte kwam nemen vond ze dode katten en heel veel uitwerpselen. Uiteindelijk heeft men besloten om het huis met de grond gelijk te maken.

De kosten van dit hele gebeuren worden gelukkig verhaald op de eigenaar. Waarvan natuurlijk weer geen spoor te bekennen is. Zodra hij boven water is, moet men ervoor zorgen dat deze actie nooit, maar dan ook nooit meer herhaald wordt!

bron: www.hln.be

Baasje spendeert ruim 90.000 euro aan hond!

Lola, een Yorkshire Terrier die in het Engelse Essex woont, heeft het erg getroffen met haar baas. Die meent namelijk dat ze haar hond niet kan omkopen met liefde, maar met geld.

In twee jaar tijd heeft Lola’s baasje ruim 90.000 euro aan haar gespendeerd. Al dat geld ging op aan kleding, massages, schoonheidssalons, tassen, eten en noem maar op. Zo heeft de hond honderden outfits die per stuk minstens 70 euro kosten!

Zo duur is mijn kleding niet eens! Dat is toch niet te geloven. Sommige mensen slaan wel heel erg door. En de hond? Ik kan me niet voorstellen dat die veel gelukkiger is dan dat ze geen designer outfits had en niet in een tas van 1500 euro rond gedragen wordt.

Bizar: man heeft seks met dode hond!

Ik kreeg toch even de kriebels toen ik dit bericht las. In de Amerikaanse staat Michigan staat binnenkort een 44-jarige man terecht die seksuele handelingen verrichte met de dode hond van zijn vriendin.

Dit alles gebeurde op een openbare weg, vlak voor een kinderdagverblijf. Een juf die de dode hond zag liggen, meldde dit aan de poltie. Achteraf bleek het arme dier al een aantal dagen daar te liggen.

Helaas voor de hond en de politie, was deze 44-jarige man toch iets eerder ter plaatse. Toen de agenten aankwamen, bleek de man al ‘bezig’ te zijn.

Belgisch Asiel moet dieren laten in slapen

Het Belgische dierenasiel ‘De Helpende Pootjes’ kampt met ruimtetekort. De nood is zo hoogt dat ze tot nu toe al drie dieren heeft moeten laten inslapen. En waarschijnlijk volgen er nog 20.

Het dierenasiel zit overval. Nu heeft de Belgische overheid het asiel ook nog eens bevolen om in een gedeelte van het asiel een betonnen vloer te maken. De hokken die daar eerst stonden, zijn nu allemaal verdwenen. Tot die tijd mogen op desbetreffende plek geen dieren neergezet worden.

Deze verbouwing kost 7000 euro en dat geld heeft men simpelweg niet. Wel is ze bezig met allerlei acties om het geld bij elkaar te schrapen.

Zoals jullie je kunnen voorstellen zijn de vrijwilligers super blij als mensen wat dieren willen adopteren. Euthaniseren van de beesten is namelijk het laatste redmiddel. En dat moet ze helaas toepassen.

Wie het asiel een helpende hand wil uitsteken kan contact opnemen met het asiel. Ze zitten in het Belgische Petegem. tel 003255- 302632

bron: www.nieuwsblad.be foto: www.flickr.com