Probleem achtergelaten dieren blijft groot

Twee weken geleden vond een deurwaarder in Rotterdam nog een Rottweiler die alleen achtergelaten was. Zonder eten en drinken. Gelukkig was hij daar op tijd bij. Sado, zoals de vrijwilligers van het dierenasiel in Rotterdam hebben genoemd, kon gelukkig gered worden. Maar helaas is dat niet altijd het geval.

Zo vond met onlangs nog een aantal katten en een Duitse Dog. De Dog was 30 kilo afgevallen. En de katten overleefden het helaas niet.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van schrijnende dierengevallen. Arme beestjes die door hun baasjes achtergelaten zijn.

Zeker met de feestmaand in het vooruitzicht, is het belangrijk om ook even stil te staan bij het lot van deze arme dieren. Wij willen gezellige feestdagen, de dieren ook. Zorg daarom extra goed voor je hond of kat tijdens deze feestelijke periode, want je wilt toch niet dat jouw viervoeter zo eindigt?

bron en foto: www.ad.nl

Lees ook:December feestmaand? Niet voor onze huisdieren!
Lees ook:45 Rotterdamse katten zoeken nieuw tehuis
Lees ook:De hoogste tijd voor een nieuwe stelling
Lees ook:Tien puppies voor dood achtergelaten in container
Lees ook:Huisdieren stelen de show tijdens de Pet & Passion Parade

8 reacties op “Probleem achtergelaten dieren blijft groot

 1. Anne-lotte

  Wat vreselijk erg !
  Ik zou iedereen toeraden om hun katten binnen te houden met de feestdagen, en vooral met oud en nieuw.
  Mijn doggen hebben nu ineens teer onder de poten. Want de hele straat word opnieuw gemaakt, met nieuw asfalt enzo. Alle honden uit de buurt moesten naar de dierenarts, waar het teer werd weggeknipt. Best zielig.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Cassepoester

  Met Cyra(de Dog van het artikel)gaat het inmiddels al een stuk beter!Nog wel mager,maar niet meer zo uitgemergeld!
  Mevrouw had deze en 3 katten(niet overleefd!)achtergelaten,want zijzelf ging met 2 andere hondjes bij haar vriend in Hoogvliet wonen!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. cassepoester

  P.s Deze up-date komt uit een zeer betrouwbare bron!Pas als Cyra helemaal goed op haar normale gewicht staat(60 a/70 kilo)word er een goed tehuis voor haar gezocht!Maar het gaat prima nu met haar!

    /   Beantwoorden  / 
 4. esther

  belachelijk!! zo iemand verdiend een goede straf!! zo iemand kan ik zelf wat aan doen.. fijn dat het met cyra nu beter gaat

    /   Beantwoorden  / 
 5. linsey

  wat een rotmens zeg! typishc weer een geval van iemand die alleen aan zichzelf denkt! ik ben blij dat het met Cyra weer eenstuk beter gaat!
  Hopelijk vind ze een hele lieve nieuwe baas!

    /   Beantwoorden  / 
 6. cassepoester

  Vandaag 30 december update over “Cyra”,de achtergelaten dog( afkomstig uit Hoogvliet,anderhalve week zonder eten en drinken) Het gaat inmiddels heel goed met het vrolijke 7 jarige meiske.Ontzettend speels en vreselijk lief en haar gezondheid gaat met sprongen vooruit!Je zou ze geen 7 geven,zo levendig is zij.Na het krantenartikel zijn er al veel gegadigde voor haar,maar zij mag en kan nog niet weg,wegens een nog lopende rechtzaak tegen haar eigenaresse!Ik weet jammer genoeg niet hoe ik hier een foto kan plaatsen,maar geloof mij,het gaat prima met haar.Namens “CYRA”:iedereen een gelukkig en gezond en vooral diervriendelijk 2007 toegewenst!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. linsey

  Hartstikke leuk om te horen dat het zo goed gaat met Cyra! ik wens haar ook een heel gezond en uiteraard diervriendelijk 2007 toe!

    /   Beantwoorden  / 
 8. cassepoester

  Eén positief onderwerp Nieuw kabinet; Dierenmishandeling gaat harder aangepakt worden!Werd tijd!!!!!!Anno 2007!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.