Categorie: "Dieren in de media"

36000 honden dood uit voorzorg hondsdolheid

De Chinese stad Hanzhong heeft 36000 zwerfhonden en honden die als huisdieren werden gehouden laten afmaken. De autoriteiten gaven hiervoor de opdracht, zodat niet nog meer mensen aan hondsdolheid zouden sterven, na een hondenbeet.
Bij twaalf mensen zou zo’n beet fataal zijn geworden in de Noordelijke profincie Shaanxi. De bestuurders spreken over een epidemie.

Reddingshond 11 september nu vervijfvoudigd

Helaas, Trakr, de herdershond die op 11 september de laatste overlevende onder het puin van de twee torens vandaan haalde, leeft sinds april niet meer. Toch leeft hij voort in zijn vijf klonen, die aan het baasje van de hond zijn aangeboden.
De ex-politieman was blij met de dieren en heeft ze Trust, Valor, Prodigy, Solace en Deja Vu genoemd.

Poes op de bus, pas in sorteercentrum ontdekt

In Boston is een poesje van acht weken op de post gedaan. Ze werd in een openbare brievenbus gestopt en bevond zich al in het sorteercentrum tussen de brieven en pakjes, toen men erachter kwam, dat zij daar niet hoorde.
Ze heeft de naam ‘Postina’ gekregen en maakt het, ondanks de dunne brievenbusgleuf, goed. Inmiddels is ze opgevangen door een asiel.

Kind spoelt puppy door wc

De Britse Daniël Blair (4 jaar) vond dat het hoog tijd was dat zijn puppy eens grondig gewassen werd. Hij zette het diertje in de wc en spoelde door.
Het hondje zat vier uren lang vast in de afvoerbuis, voor de loodgieter de pup wist te bevrijden. Wonder boven wonder overleefde het hondje het voorval.

Gek gooit katten van flat

Opnieuw is er een dode kat aangetroffen bij een hoge flat in een Amsterdamse buurt. Enkele bewoners zagen het dier zelf vallen. Het is al de derde kat binnen een week die wordt dood gegooid vanaf het hoge gebouw. Het beestje vocht nog enkele minuten voor zijn leven, maar kon zo’n hoge val nooit overleven.
De buurtbewoners zijn het zat en nemen het heft in eigen handen. Zij schreven een brief naar de eigenaar van de flat Florijn in de hoop dat er iets gedaan kan worden.

Ontvoering opgelost

Ramses, een kruising tussen een laberador en een rottweiler pup, die tijdens een inbraak werd gestolen, is weer terecht! De politie vond hem tijdens een inval bij een hennepkwekerij.
Het dier werd begin april gestolen en was welliswaar verwaarloosd en vermagerd, maar mag wel weer terug naar zijn eigen baasjes.

Alberto Stegeman opnieuw onder vuur

En opnieuw is hij in het nieuws; Alberto Stegeman.
Hij wou in Undercover in Nederland een fokker laten zien die honden met wilde zwijnen laat vechten. Op leven en dood. “als een hond niet goed timed en zijn strot openligt dat is leuk, althans dat vind ik mooi”, was wat de fokker over zijn zaak wou zeggen. Het wordt nu ‘uitgevochten’ voor de rechter en laten we hopen dat het over is met de gevechten daarna.

Foto van kind, opgevoed door huisdieren, vrijgegeven

Er is een foto vrijgegeven van de Russische Natasha, die sinds haar geboorte in een flat werd opgevoed door honden en katten. Het kind was nog nooit buiten geweest en heeft veel van de gewoontes van de dieren overgenomen.
Ze woont inmiddels is een kindertehuis en wordt behandeld door psychologen. Wanneer de verzorgers de kamer verlaten, gaat ze tegen de deur op staan en blaft ze.
Lees verder voor de foto!

honden en katten-modellen gezocht!

Heb jij nou een kat of een hond, waarvan je denkt “dat is nog eens een knapperd”, let dan nu goed op. Dierenassoccoires webshop Cats & Dogs is namelijk op zoek naar deze mooierds!
De huisdieren worden gebruikt voor product- en sfeerfotografie voor de Cats & Dogs webshop en andere reclame-doeleinden. Ook jij als baasje krijgt de foto’s toegestuurd!
Leuk idee? En zie jij je hond of kat al doorbreken? Schiet dan wel op, want er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!