Categorie: "hond"

Filmpje: politiehonden in actie

Ik ben natuurlijk hartstikke tegen geweld, maar als ik naar de politiehonden kijk die in dit filmpje worden getraind, dan voel ik toch wel héél veel bewondering voor de onverschokken moed en power die deze dekselse herdertjes aan de dag leggen. Recht op een schietende boef af rennen… ze doen het toch maar!

Gekloonde honden gaan nu zélf verder klonen

Twee jaar geleden zag in Zuid-Korea de eerste gekloonde hond het daglicht: een Afghaanse windhond met de naam Snuppy (een afkorting voor Seoul National University puppy). Dierenarts en kloonpionier Hwang Woo Suk haalde een celkern uit het oor van een drie jaar oude, mannelijke Afghaanse windhond en plaatste deze kern in een eicel zonder kern. De cel werd gestimuleerd om zich te delen en werd vervolgens in de baarmoeder van een gele labrador geplaatst.

Nou ja, nu vertel ik even de eenvoudige versie van dit verhaal, want vóórdat Snuppy door middel van een keizersnede ter wereld kwam, waren al 1095 van deze kunstmatig verwekte hondenembryo’s in maar liefst 123 draagmoeders geplant. Snup was de enige die ook gezond en wel is geboren.

Het lelijkste hondje ter wereld

Is het een Gremlin? Is het een vleesgeworden waterspuwer uit een Disneyfilm? Nee, het is het allerlelijkste hondje ter wereld. Hartverwarmend om te zien dat er tóch heel veel van hem gehouden werd…

Hond zit vast in duiker

Het zal je maar gebeuren! Romy, de elf jaar oude hond van de familie Wilmink uit Ambt Delden was al de hele dag spoorloos. Totdat de zoon des huizes ergens uit een van de sloten rond de boerderij een klaaglijk gejank hoorde opstijgen. Niet snel daarna was de brandweer ter plaatse. Wat bleek? Romy was in een duiker gekropen en zat daar muurvast. De brandweer groef de duiker vrij, zaagde een stuk van de buis af en een uur later zag een hevig stinkende, zwaar gestresste Romy eindelijk weer het daglicht.

     

Indiaas echtpaar pleegt zelfmoord om hond

Een bejaard echtpaar in India heeft zelfmoord gepleegd uit verdriet om hun overleden hond. Dit meldde de Indiase politie afgelopen maandag.

Het kinderloze koppel van 67 en 63 jaar oud had na het overlijden van hun hond vrienden en familie uitgenodigd in hun huis in Hyderabad voor een begrafenisceremonie en aansluitend een feest ter nagedachtenis aan de trouwe viervoeter.

Toen de gasten eenmaal waren vertrokken, maakten ze een einde aan hun eigen leven. Zonder hun geliefde hond had het leven voor hen geen zin meer, zo stond in hun achtergelaten afscheidsbrief te lezen. Ach gossie… 

Mijn hond schrokt zijn eten veel te snel naar binnen!

Etenstijd is voor mijn honden overduidelijk het mooiste moment van de dag. Alhoewel… als ik zie in welk razend tempo ze hun brokken naar binnen schrokken, vraag ik me wel eens af of ze er wel echt zo veel plezier aan beleven. Met name Sara maakt soms angstwekkende geluiden tijdens het eten, alsof ze er haast in stikt. Op een Amerikaanse website ( zie  http://www.brake-fast.net) zag ik deze ingenieuze voerbak, die speciaal voor schrokkende honden is ontworpen. De drie obstakels dwingen de hond om rustiger te eten en er zit expres ook geen rubberen rand rond de onderkant, omdat het schuiven van de bak het schroktempo eveneens verlaagt. Volgens de producent is het ongezond voor honden om te snel te eten, omdat ze tijdens het schrokken vaak te veel lucht in hun maag krijgen, wat gevaarlijk kan zijn. Helaas is deze handige voerbak nog niet in Nederland te koop, maar je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren met dit idee, door bijvoorbeeld eens een zware rubberen kong tussen de brokken te leggen…

Snoeperig hondje

Ja klopt, ik ben een jongetje. En als mijn schoftjes later boven de veertig centimeters zijn gegroeid, dan gaat mijn vrouwtje er nog een bijpassend muilkorfje bij breien. Vet cool!

Mijn hond wil steeds tegen mij op rijden!


Niets is belachelijker dan mensen die hun hond tegen hun been op laten rijden en daar ook nog eens smakelijk om moeten lachen. Dit gedrag is namelijk een teken van dominantie – ook tussen honden onderling. Als je hond tegen je op rijdt, weet je zeker dat hij vroeg of laat de macht in huis wil overnemen en daar worden noch jij, noch de hond uiteindelijk gelukkiger van. Dus hoe kun je het beste reageren als je hond jouw been in de houdgreep neemt? Simpel: meteen (!!!) opstaan, weglopen en de hond verder totaal negeren. Alleen zo begrijpt hij dat dit gedrag hem niets oplevert.

Alles is relatief (1)

Ach… als je nou gewoon van zo'n hond houdt…dan maakt 't toch niet uit dat-ie zo z'n…eh…minder aantrekkelijke kantjes heeft?