Poes bevalt van puppy’s!

Nu heb ik toch wel iets heel bizars gelezen! Een poes uit Brazilië is onlangs niet alleen bevallen van kittens, maar ook van drie puppy’s. Dit gebeurde doordat de hond van de buren de poes zwanger maakte.

Wetenschappers stonden er ook gek van te kijken. Maar het schijnt vaker te gebeuren dat sommige dieren nog vreemdere combinaties uitwerpen. Over het algemeen gebeurd dat echter bij nauw verwante dieren en dus niet bij honden en katten!

Het blijft echter een vreemde gewaarwording. Wat ik mij dan afvraag is welke karaktertrekjes deze puppy’s hebben. Zouden ze eigenschappen van de poes of hond mee krijgen? Helaas werd daar niets over vermeld.

bron en foto: www.hln.be

Lees ook:Honden redden pinguïnkolonie
Lees ook:Stichting Kat Onder Dak gaat stoppen
Lees ook:Het raadsel van de losse staart
Lees ook:Moeders met vreemde kinderen (5)
Lees ook:Honden en katten die iets belangrijks doen bij het leger (7)

5 reacties op “Poes bevalt van puppy’s!

 1. esther

  ik geloof het niet.volgens mij is het gewoon iemand die gronies aandacht te kort heeft en in de belangsteling wil staan.als je ook de verschillen van de kittens en pups ziet kwa grote dan kan ik me niet voorstellen dat het waar is. ook inderdaad doordat ze giganties afwijken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. esther

  Volgens eigenaresse Cassia de Souza raakte haar kat zwanger nadat de buurhond er mee gepaard had. De poes baarde overigens zes nakomelingen, waarvan er drie katteneigenschappen hadden en drie die van honden. Opmerkelijk is dat de drie met kattenkenmerken vrijwel meteen stierven.

  de kittens waren ook al verdwenen. ik geloof der dus ook geen snars van.. gewoon iemand van wie de kat melk had en bij wie ze 3 pups neergelegd heeft.maar das mijn meening..

    /   Beantwoorden  / 
 3. esther

  broodjeaap.nl meld

  Waar of niet waar?
  Het is natuurlijk een leuk verhaal en veel min of meer serieuze media hebben het verhaal, inclusief foto’s geplaatst. Maar is het ook waar?

  Nee. Natuurlijk niet. Kruisingen tussen katten en honden zijn niet mogelijk. “De genen van katten wijken te ver af van de genen van honden om zoiets mogelijk te maken”, aldus Joann Boughman van de American Society of Human Genetics.

  Bevruchting tussen twee verschillende diersoorten is al vrijwel onmogelijk tussen twee diersoorten die genetisch gezien vrijwel hetzelfde zijn, zoals bijvoorbeeld een paard en een ezel. De combinatie tussen hond en kat is totaal onmogelijk. Katten hebben 19 paar chromosomen. Honden hebben 38 paar chromosomen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. joy

  ik vind dat het toch moet kunnen.waarom zou het niet kunnen??het is natuurlijk wel een risico als je kat een puppy krijgt.maar HET KAN gebeuren.en ik vind dat niemand daar moet over oordelen.want als je het niet zelf ziet,waarom zeg je dan nee??

    /   Beantwoorden  / 
 5. Anouschka

  Beste mensen.

  Ik heb een heel groot probleem ik zal het even netjes uitleggen.
  Ik heb hier een kleine chihuahua hond reutje ongeholpen.

  We kregen paar maand geleden een kat/poes hier.. kitten.. was gevonden in hooiberg. We hadden haar opgevangen.. dierenarts kon nog niet zeggen of kat of poes is.

  Maar nu is ze krols geworden en mijn hond heeft er inderdaad al paar keer opgezeten zonder dat we dat wisten gisteren hadden we het voor de eerte keer gezien.
  We schrokken ons lam!!

  En met beetje pech heeft onze hond er vaker opgezeten(ze zijn even groot.. poes is iets groter)

  En toen ging ik op internet kijken en zag deze artikel.. over brazilie.

  Wie o wie, kan mij helpen… want we wete niet wat we moeten doen.. sterriliseren mogen we pas als ze niet meer krosl is.

  Ik hoor het graag van julie!

  HELP!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.