Categorie: "advertenties"

DierZ in teken van Bo!

Het tv-programma DierZ staat komende zaterdag helemaal in het teken van Bo, de nieuwe hond van de familie Obama. Kijken dus, komende zaterdag om 17 uur, op RTL 4.
Sinds de Obama’s hun oog hebben laten vallen op de Portugese Waterhond, is het ras namelijk uitermate populair geworden. Marco Starink laat onder meer zien hoe je deze hond kan trimmen!

Win een digitale camera!

Kinderen opgelet! Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming en Voor de Wereld van Morgen, de community voor duurzame doeners organiseren een tekenwedstrijd voor asieldieren! Het is de bedoeling dat de kinderen een poster maken.
De winnaar wordt op 13 juni bekend gemaakt en wint onder andere een digitale camera. De organisaties hopen dat kinderen hierdoor beter na gaan denken over asieldieren.

Oproep; wil jij ook op tv in het programma Dierz?

Vandaag even een heel ander berichtje dan anders; namelijk een oproep!

Heb jij altijd al op tv willen komen, dan is dít je kans.
Ik ben kort geleden benaderd door de redactie van Dierz, een nieuw tv programma over huisdieren. Wat zij graag wouden, was dat ik mijn lezers en baasjes van huisdieren de volgende oproep voorlegde:

Niet alle dieren hadden een leuke dierendag

Dierendag hoort een extra leuke dag voor onze huisdieren te zijn. Natuurlijk hebben ze het hele jaar al goed naar hun zin, maar op 4 oktober verwennen we onze harige vriendjes nog eens extra goed.

Helaas vond de Belgische dierenbescherming op Dierendag ruim 150 verwaarloosde katten en honden. Op een adres in Luik trof men zelfs 95 honden en 31 katten!! Dat is toch niet te geloven!

Die arme diertjes zaten in veel te kleine hokken opgesloten, waren ondervoed en nog eens ziek! Het is gewoon verschrikkelijk!

Natuurlijk gebeurt dit regelmatig, maar ik wilde het jullie nog eens extra onder de aandacht brengen, dit kan echt niet! Elke dag krijgen wij liefde en trouw van onze viervoeters en maar een keer per jaar kunnen we ‘ echt’ wat terug doen. Waarom moet dat nou zo verpest worden??

bron: www.hln.be foto: www.flickr.com

Brandweer redt kat uit raam

Dat de brandweer meer doet dan alleen een brand blussen, mag duidelijk zijn. De brandweer is er voor iedereen, en dan bedoel ik ook écht iedereen.

Zo redde de brandweer uit Groenlo onlangs een kat die al een half uur vastzat tussen een open raam. Het beestje bevond zich zo’n tien meter hoog.

Het arme dier wilde waarschijnlijk via het open raam naar buiten, maar die dappere poging mislukte jammerlijk.

Nu is het tijd voor een nieuwe stelling

Een aantal dagen geleden schreef ik dat een Duitser zo stom is geweest om zijn hond alleen achter te laten in zijn bloedhete auto. Gevolg: hond dood.

Naar aanleiding hiervan wil ik graag jullie mening over het volgende:

De eigenaar is als een kip zonder kop geweest; je moet nooit, maar dan ook nooit een hond alleen achterlaten in een auto.

Waar of niet? Laat maar horen!

Kat tussen de spaken; fietser over de kop

Een 45- jarige Middelburger is zich rot geschrokken toen hij afgelopen week in Oost-Souburg tussen de spaken had zitten. Het beest sprong ineens tussen de spaken van zijn fiets.

Met als gevolg dat de man over de kop ging en de kat vastzat tussen de spaken. De man heeft gelukkig alleen schaafwonden overgehouden aan het avontuur. Wat voor verwondingen de kat heeft, is niet bekend. Hij is in ieder geval naar de dierenarts gebracht.

Een kat in het nauw, maakt soms rare sprongen. Zou dat hier ook gelden? ….

bron: www.telegraaf.nl

Nieuw: Big Brother voor honden

En weer komen die Amerikanen met een goed idee. Ze hebben een GPS systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt je hond te volgen tot een afstand van 1,6 km.

De Rome EO zorgt ervoor dat je je hond niet meer uit het oog hoeft te verliezen. Via een kleurenbeeldscherm kun je precies zien waar je hond zich bevindt. Ook kun je een gebied instellen tot hoever je hond mag lopen. Gaat hij buiten dat gebied, dan gaat er een alarm af. Er kunnen maximaal drie honden tegelijk gevolgd worden.