Deventer werpt nieuw idee in de strijd tegen hondenpoep

Deventer heeft een nieuw idee bedacht om de oh zo irritante hondenpoepoverlast tegen te gaan, namelijk een hondenpoepplattegrond.

Het klinkt een beetje debiel, maar op de plattegrond staat precies vermeld waar jij je hond mag laten poepen. Bovendien zijn er twee inspecteurs aangesteld die de boel in de gaten zullen houden.

Het aantal hondenlosloopgebieden waar de poep voorheen niet hoefde worden opgeruimd zijn teruggebracht en zijn er twee losloopgebieden ingesteld.

Een lichtpuntje: de hondenbelasting gaat niet omhoog.

Het hele idee? Als je het mij vraagt, krankzinnig, alsof iedereen gaat kijken op zijn plattegrond waar zijn of haar hond mag poepen. Je blijft altijd mensen houden die ‘schijt’ hebben aan deze regel, toepasselijke woordspeling, dus ik vraag me af of het helpt.

Maar misschien zijn er bloglezers die in Deventer wonen en ervaring hebben met de poepplattegrond?

bron: www.hln.be foto: www.flickr.com

Lees ook:En ja hoor! Tijd voor een nieuwe stelling!
Lees ook:Enorm verwaarloosde dalmatiër gevonden in Rotterdam
Lees ook:Gemeente Meijel wil hondenbelasting invoeren
Lees ook:Wachtende honden in het asiel
Lees ook:Nieuw: Big Brother voor honden

10 reacties op “Deventer werpt nieuw idee in de strijd tegen hondenpoep

 1. esther

  ik ken het niet en vind het een vreemd idee:) ik denk inderdaad dat zat mensen de poep toch laten liggen en ook ik maak me hier schuldig aan.. mits het niet op de stoep of speelveldje etc is..maar goed wie weet werkt het.. ik denk dat het wel fijn isom te weten waar je hond mag schijten zonder gezeur en los lopen wandt dat is niet altijd duidelijk.ik denk trouwens wel als hier een bord zou staan dat ik sneller geneigd ben naar zo’n plek te lopen

    /   Beantwoorden  / 
 2. linsey

  zoals ik al zei vind ik het onzin. ik geloof niet dat er veel mensen zijn die zich hier aan gaan houden.
  Toch kan ik het wel waarderen dat Deventer met zo’n creatieve benadering van het hondenpoepprobleem komt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. cassepoester

  Helaas kan je niet tegen je hond zeggen;Hier mag je niet poepen!Wat ik zelf niet zo bezwaarlijk vind,is dat een hond in de bosjes gaat zitten,immers daar komt niemand!Gebeurd er een ongelukje op een speel-terrein of iets dergelijks,zorg dat je altijd een zakje bij je hebt,even weghalen,geen probleem!Plastic zakje(bijv.een boterham-zakje)over je hand,drol pakken,zakje terug-schuiven en dicht binden!geen poep-handen en de speelplaats of zoiets blijft schoon!Zo kan het wel!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Heras

  Dit doen ze in Gouda al iets meer als een jaar, en ik moet zeggen dat het wel werkt – als er maar voldoende van die poep-stroken zijn.

  Je loopt wel constant met plasticzakjes (oid) op zak, voor het geval je hond besluit dat het ergens anders moet gebeuren

    /   Beantwoorden  / 
 5. harry

  nu woon ik zelf in deventer,de poeproutes zelf bestaan al een paar jaar.
  alleen wordt er voor ons hondenbezitters steeds moelijker gemaakt om vatsoenlijk met je hond te wandelen.
  er zijn hier ook al weinig losloop gebieden,en wordt het ook nog eens teruggebracht naar 2 in HEEL deventer.schandalig gewoon.
  betaal ik daarvoor hondebelasting! en worden er ook nog eens 2 ambtenaren aangesteld om alles te controleren.ppfff
  en heb je niks bij je (zakje) kun je ook nog een boete krijgen.

  in heel nederland zijn maar 1,6 miljoen honden. maar wel 3.3 miljoen katten en 1 miljoen postduiven.

  ik ben van plan om geen belasting mer te betalen aan deventer.want wat doen ze er mee nada noppes niks voor ons hondebezitters.

    /   Beantwoorden  / 
 6. linsey

  De gemeente Deventer maakt het er inderdad niet makkelijk op voor zijn inwoners. Ik begrijp best dat het vervelend is dat er overal hondenpoep slingert, maar kun je dan als gemeente geen andere oplossing bedneken dan het aantal gebieden waar honden mogen komen, inperken tot twee?
  Ik denk niet dat dat gaat werken. Je meot je hond toch ergens uit kunnen laten.
  Voor hetzelfde geld woon je ergens in Noord en moet je helemaal naar Zuid lopen om je hond uit te laten. Dat is toch van de zotte.
  ik wens jou veel succes harry met het uitlaten van je hond!

    /   Beantwoorden  / 
 7. stop de hondenbelatsing

  Vind het allemaal best dat je de poep moet opruimen van je eigen hond, maar daar moet wel wat tegenover staan.

  Over het stoppen van de hondenbelasting hoor je ze niet.
  Belachelijk vind ik dit.
  Dus je moet de poep opruimen en daar ook nog belasting voor betalen!!!!!!!
  Ze hebben dan toch ook niets op te ruimen!

  Wat doen ze dan met het geld wat je er voor betaald?
  Gaan ze zeker voor een ander potje gebruiken.
  DE PERSONEELSPOT!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Nicole

  Ik wil even een paar dingen recht zetten over het nieuwe beleid in Deventer. Zoals het nu op jullie site staat, klopt het niet.
  Hoe zit het wel?

  * honden mogen overal in Deventer poepen, als je de poep maar opruimt. De oude poeproutes zijn vervallen, je hebt dus veel meer mogelijkheden in het nieuwe beleid. Het beleid wordt per wijk ingevoerd omdat de gemeente eerst wil zorgen voor voldoende afvalbakken voordat bewoners verplicht worden de poep op te ruimen. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de tweede wijk, in de eerste wijk is een waarschuwingsperiode van drie maanden ingegaan. Daarna volgt een periode van boetes uitdelen.

  * het is niet waar dat er maar twee losloopgebieden zijn in de hele stad. Het zijn er 21. In deze gebieden mag de hond loslopen en hoeft de poep niet opgeruimd te worden.

  * wat gebeurt er met de hondenbelasting? De gemeente zorgt er met dit geld bijvoorbeeld voor dat er minimaal iedere 350 meter een afvalbak staat waar de poepzakjes ingegooid kunnen worden. Deze bakken worden verder iedere week geleegd en regelmatig schoongemaakt. Ook de hondencontroleurs worden ervan betaald maar… er zijn nog 40 andere toezichthouders die controleren op hondenpoep. De hondencontroleurs controleren op niets anders en ze doen het per wijk.

  * campagne
  Bewoners krijgen op heel veel manieren informatie over het nieuwe beleid en ze krijgen ook hulp bij het aanspreken van buurtbewoners. Alle geregistreerde hondenbezitters krijgen een doosje thuis met informatie en een cadeautje.

    /   Beantwoorden  / 
 9. marc

  even over de poepbakken bij dit beleid zijn er 3 bakken bij ons geplaatst prima zou je denken maar nu alleen waar (ja op de speel veldjes van de kinderen ) dus ik nu mijn hond nu het speelveldje over ik zie die ouders al kijken komt hij weer aan met zijn zakje stront.

  en hoe denken ze dat sovonds te doen
  de ene hand een hond zaklamp in de mond en zakje rechts (ik zie me al staan) dan het speel veld over met mijn zakje.(opweg naar de bak) hahaha ouders weer kwaad..

  groeten hier uit deventer

    /   Beantwoorden  / 
 10. Nicole

  Ik weet niet hoe jullie aan de informatie zijn gekomen maar het klopt niet helemaal. In Deventer mag je hond OVERAL poepen, alleen: je moet de poep opruimen. Behalve in de losloopgebieden en dat zijn er geen 2 maar 21. Begin volgend jaar (2009) komen er nog ongeveer tien gebieden bij.
  Er zijn twee toezichthouders speciaal belast met de controle op deze nieuwe regels maar er zijn nog 40 andere toezichthouders die er ook op controleren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.