Categorie: "Eens of oneens?"

Stelling: Ik merk veel van zwerfkatten in mijn buurt

Wist je dat het erg goed gaat met de zwerfkatten, de laatste tijd? Dat schreef de Leeuwarder Courant vandaag. Hun aantal is -vooral in de stad- explosief toegenomen. Neem Rotterdam… 30 000 zwerfkatten!
Ze vinden tegenwoordig overal wel een lekker hapje en planten zich vaak voort.

Stelling: Ik merk veel van (het toegenomen aantal) zwerfkatten in mijn buurt. Laat je horen!

Laat je horen: kijk jij of je make up niet op dieren is getest?

Gister was een belangrijke dag voor de dierenbescherming; EU-breed werd een handelsverbod op diergeteste cosmetica ingevoerd. Een goede start, maar er blijven nog drie tests toegestaan tot in 2013, daarna wordt alles verboden.
Wist je trouwens dat men in Nederland al sinds 1997 niet meer mag testen op dieren voor cosmetica? Maarja… Dan is er nog de import en ontkom je er niet meer aan. Maar we komen steeds dichter bij een complete voorraad aan ongesteste cosmetica in de winkels. Maar uuuh… Hoe goed let jij eigenlijk op de afkomst van je mascara en nagellak?

Ook wel eens ruzie om de hond? Zij vlogen elkaar letterlijk in de haren!

Een 31-jarige vrouw en een 68-jarige man vlogen elkaar donderdag in de haren, toen ze beiden hun hond aan het uitlaten waren, zo schreef de Telegraaf vandaag. De hond van de man zou het dier van de vrouw hebben belaagd. Vervolgens werd de ruzie fysiek en moest de politie de twee uit elkaar halen.

Bij dit stukje een echt ‘man bijt hond’-vraag; Heb jij wel eens ruzie om je hond?

Voorzorgsmaatregel terecht?; 112 honden afgemaakt

Op Bali zijn 112 honden afgemaakt. Sinds september is er namelijk één persoon overleden aan hondsdolheid, van vijf andere overledenen wordt hondsdolheid vermoed.

De Dierenbescherming is het niet eens met de manier waarop de dieren worden afgemaakt. Namelijk met gifpijlen of vergiftigd eten.

Men vreest echter voor een naderende ramp op Bali omdat maar een derde van de honden daar huisdier is.
Ze willen dus hondsdolheid voorkomen door de dieren ‘alvast’ af te maken. Terecht of onterecht? Geef je mening!

Opkomende gruwelijke sport?

Is het tegenwoordig een nieuwe hype?
Kort achter elkaar zijn al twee zwaar toegetakelde illegale vechthonden gevonden. Meest recent is de dode pitbull in Helmond, maar ook in Zeeland was het dus al eerder raak.
Wat er precies met de dieren is gebeurd is niet duidelijk, maar dat de honden een ontzettend slecht leven hebben gehad is zeker.

Verwachten jullie een opkomende gruwelijke sport?

Seks met dieren ‘nu pas’ verboden

Wist je dat minister van justitie Ernst Ballin, per 1 januari 2009 met een wet is gekomen om seksuele handelingen met dieren te verbieden?
Dit naar aanleiding van een man, die op heterdaad betrapt werd bij het misbruiken van een pony. En dan te bedenken dat er in maart 2004 al over werd gesproken in de tweede kamer. Voor mij is het ‘nieuws’ in dit geval daarom eerder; ‘waarom is dit nog niet eerder gebeurd?’ Hoeveel dieren zijn er in de tussentijd misbruikt door hun ‘geliefde baasjes’?

Dierenextremisten hebben gelijk!

Eens/Oneens?

Bericht NOS teletekst:

Politieteam tegen dierenextremisme

 Een speciaal team van de politie, de AIVD en het OM gaat extremistische dierenactivisten aanpakken. Dat heeft minister Ter Horst besloten.

De afgelopen tijd zijn er verschillende acties van dierenactivisten geweest. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Wassenaar nog twee auto’s van een topman van Euronext in brand gestoken. Die actie is nog niet opgeëist, maar eerder claimden dierenactivisten wel de aanslag op de auto van een ex-topman. Op de beurs worden aandelen van een Brits dierproevencentrum verhandeld.

Chemotherapie bij dieren een stap te ver?

Eens/oneens?

Eerder vandaag postte ik al een Blog over het vertroetelen van dieren. Huisdieren zouden steeds meer als kinderen worden gezien.
Ook stond er in het artikel dat de deelnemers van het onderzoek verwachten dat er meer behandeling zullen worden toegepast op dieren, zoals tegen kanker.

Daarom is de stelling vandaag:

‘Chemotherapie bij zieke dieren is niet overdreven’.