Categorie: "Honden in beeld"

Hou jezelf niet voor de gek

Hondenbezitters die denken dat hun hond een schuldbewuste blik in de ogen heeft na een misdraging, houden zichzelf voor de gek. Dat blijkt uit een nieuwe studie in de Verenigde Staten. Onderzoekers van het Barnardcollege in New York onderzochten met een wetenschappelijk experiment hoe hondenbezitters de gelaatsuitdrukking van hun huisdier interpreteren.

Honden op grote schaal vastgebonden aan boom

Gelukkig waren ze maar van katon, want in Amsterdam waren allemaal Jack Russels vastgebonden aan bomen, vuinisbakken, enzovoort. Het ging hier om een actie waarmee men duidelijk wil maken dat op Dierz.nl tips te vinden zijn voor het onderbrengen van je hond tijdens de vakantie. Ze vastbinden is dus zeker niet meer nodig!

Wolfshondendag, geen geblaf, maar kalme jagers

Wolfshondendag is voor de baasjes een bijzonder samenkomen. Gezellig komen ze met zijn allen bijeen, allemaal verschillende mensen, maar met één en dezelfde hond en wat voor hond, de Wolfshond.
Het is geen dier voor wie je een balletje weggooid, of die speels achter een kip aan zal rennen, maar wel een dier dat zou jagen op een ree. ‘de wolfshond in niet slaafs, maar een persoonlijkheid waar je niet omheen kunt’.

Nationaal honden-record!

Sint Bernhard Saartje is eigenlijk niet zo van de lange wandelingen.
Dan vallen haar 66 kilo’s wel erg zwaar. Liever ligt de lobbes languit te genieten op het gras. Dan mag iedereen haar aaien en zelfs een hoedje opzetten.
Nee, Saartje heeft het hoofdeksel niet nodig vanwege de felle zon, zegt haar bazin Janneke van Lint. ,,Het staat haar gewoon grappig.”

tekort aan hondenbloed; honden doneren

Net als er een tekort is aan bloed voor mensen, is er ook niet genoeg donorenbloed voor honden. Daarom trekt de mobiele bloedbank voor honden door het Verenigd Koninkrijk. Het is een speciale vrachtwagen met een weegschaal en een behandeltafel.
Na het bloed geven krijgen de honden een lekker maaltje en verrassingspaket. Voor de dieren bloed mogen geven worden ze nagekeken door
een veearts.

Hoe voorkom ik dat mijn hond bijt? Tips!

Elke hond kan bijten. “Als iemand steeds aan je zit te plukken raak je zelf ook geïrriteerd”, zegt Ingeborg de Wolf, van LICG. (Het Landelijke Informatiecentrum Gezelschapsdieren)
Maar wat is er nou aan te doen? “Opvoeding is het sleutlwoord”, zegt Ingeborg. “Niet alleen de opvoeding van de hond, maar ook de opvoeding van de ouders en kinderen in het gezin. Iedere baas is zelf verantwoordelijk voor het gedrag van zijn hond”.
Hieronder enkele handige tips!

Agressie honden aangeleerd

Bepaalde soorten honden staan bekend als agressief, maar is dit wel zo? Uit een artikel over honden, op http://www.sciencedaily.com/releases/2009/04/090424114315.htm blijkt dat het gedrag van honden vaak is aangeleerd. De opvoeding heeft een veel grotere rol, dan jij misschien dacht.
het researchteam van de University of Córdoba (UCO) heeft uitgezocht wat van invloed is op de agressie van een hond en kwam met dit resultaat.

150 000 honden per jaar bijten

‘Minder hondenbeten, daar zetten we onze tanden in’, zo gaat de nieuwe campagne heten, die ervoor moet zorgen dat mensen minder vaak gebeten worden door honden.
Jaarlijks worden zo’n 150 000 mensen gebeten door een hond, meestal gaat het hierbij om kinderen. De campagne moet ervoor zorgen dat baasjes nog beter gaan opletten.

Hond stikt bijna in string baasje

Baxer, een hond die werd binnen gebracht bij een dierenkliniek in Palmerston, bleek wel iets heel raars te hebben gegeten. Het was de string van zijn bazinnetje, die tussen de ingewanden van de hond vastzat. De hond werd binnengekomen, omdat hij niet meer wilde eten en constant overgaf. Logisch!