Categorie: "1"

Let op! Houd honden uit de buurt van koeien en kalveren

Wist je dat? Honden hebben een infectie bij zich die voor hen op zich niet schadelijk is, maar die voor koeien ernstige schade kan toebrengen.
Het gaat hierbij om de neospora-infectie. Deze infectie kan bij drachtige koeien zorgen voor miskramen en dood geboren kalveren. Bovendien is een koe die besmet is met het virus meteen voor het leven besmet. Ze kan dan niet meer gebruikt worden om mee te fokken en krijgt vaak een enkeltje slachthuis. Voor de boeren loopt dit op in de miljoenen en al die dode kalveren is natuurlijk verschrikkelijk.
De koeien worden niet zozeer besmet door de honden zelf, als wel door de hondenpoep, die de dieren achterlaten.

Wie is de baas van Dexie?

De politie is op zoek naar het baasje van een ernstig verwaarloosde puppy. Het dier heeft schurft en normaal gesproken is dat prima te verhelpen. Nu het dier echter dagenlang in het Zuiderpark heeft rondgezworven, zal het een intensieve antibioticakuur nodig hebben.
De Dierenambulance is geschokt. Ze hebben het dier Dexie genoemd en hopen de pup er snel weer bovenop te helpen.

Je kunt het ook overdrijven!

Stel… Je hebt niks te doen en bent helemaal stapeldol op je kat; dan bouw je toch een desighnervilla voor hem! Dat moet ontwerper Leo Kempf hebben gedacht.
De minivilla, die hij voor zijn kat ontwierp en bouwde is van hout, dat wit geschilderd is. Het huis heeft een moderne uitstraling met vele mogelijkheden. Zo kan het dier losgaan op de veranda of chillen in de lounge.

Hond met steen om nek in water gegooid

Het is te gruwelijk voor woorden wat er deze zaterdag werd gevonden aan de Grote Beer in Lisse. Een hond, in verre staat van ontbinding, met een touw met een steen eraan om haar nek gebonden, in het water.
Het bleek om een grote hond te gaan, een reu, met een donkere vacht en een lange staart.
Wat voor gek doet zoiets?

Hondenliefhebbers zijn in alle staten

Hondenbaasjes in Den Haag zijn woest. Er moet iets gebeuren, vinden zij. Opnieuw is er een hond doodgereden op het strand, door een strandwagen van de gemeente.
Dit is niet de eerste keer, al eerder werd de noodklok geluid na enkele dodelijke ongelukken.
Mensen rijden veel te hard over het strand, de gemeentewagen reed zelfs met 40 a 50 kilometer per uur.
Afgelopen week stierf boxer Babs hierdoor, het beestje kon nog net naar zijn baasje toekruipen, maar overleed een dik kwartier later.

Man prikt vlaggetjes tegen hondendrollen

Een 43-jarige man uit Brielle is de hondendrollen op de stoep zat; „de baasjes moeten er eens bewust van worden waar ze hun hond zoal laten schijten. 400 meter hier vandaan is een uitlaatzone!’’, verklaarde hij in het A.D.
Hij is daarom een protestactie begonnen. Door in elke hondendrol een Nederlands vlaggetje te prikken, hoopt hij aandacht te krijgen voor het probleem.

Puppy-record!

Even een vrolijk bericht; de drie-jarige dalmatiër ‘Button’ is bevallen van maar liefst 18 pups! Dat is bijzonder omdat dalmatiërs normaal gesproken maar 8 tot 9 puppy’s krijgen. Ook even puppy’s tellen en een 101 dalmatiër-gevoel krijgen bij deze schattige kleine hondjes? Hieronder staat de foto van moeder en kleintjes.