Categorie: "evenementen"

De nummer één!

Voor iedereen is natuurlijk zijn eigen hond de echte kampioen. Maar in het WTC Expo ging maandag de strijd los, want wie was de aller aller beste? De nummer één van de paashondenshow van dit jaar werd Ruthdales Regime Change, een American Akita van fokker Matthew Bostock uit Groot-Brittannië en Marcel Huls uit Kerkrade.
De hond kreeg de titel ‘beste hond van de show’ op de jaarlijkse rashondententoonstelling in Leeuwarden.
Wat vind jij? Onzin of best leuk om eens te doen?

Met Kids for Animals naar familiepark Drievliet

Nieuws voor alle kinderen! Op zondag 19 april is er weer een clubdag van Kids for Animals. Dat betekent dat alle kinderen die lid zijn van Kids for Animals gratis naar familiepark Drievliet kunnen. Ben je nou nog geen lid? Geen nood! Dit kan al voor 1 euro per maand.
Kids for Animals organiseert meerdere clubdagen per jaar.

Met zijn allen een record verbreken?

Doe je mee? Op 24 mei aanstaande organiseren Stichting Hondenwandeling en Kids for Animals voor de 7e keer de grootste hondenwandeling van Nederland.
Kijk op http://www.hondenwandeling.nl/ wat je moet doen, om samen met al die mensen en honden een record te breken! Het lijkt een ontzettend gezellig festijn te gaan worden voor maar 1 euro per persoon, met live muziek, optredens, een dierenfotograaf, een gratis verrassing en nog veel meer. Iedereen is welkom, jong, oud en hond natuurlijk!

EHBO-cursus voor huisdieren

Ben je net zo gek op je huisdier, als de meeste mensen hier? Dan is een EHBO-cursus voor dieren misschien wel iets voor jou! De cursus met 16 lessen gaat van start op 16 maart bij de dierenbescherming in Utrecht en er zijn nog een aantal plaatsen vrij!
Het gaat hierbij vooral om het eerste hulp verlenen aan honden en katten die een ongeluk hebben gehad of ziekteverschijnselen krijgen. Maar je leert nog veel meer!
Heb je interesse in de EHBO-cursus of wil je gewoon wel eens kijken? Ga dan naar http://www.dierenbescherming.nl/dierenbescherming/nieuws/2101 en lees het artikel.

Eerste uitzending Dierz morgen op tv mét leuke extra’s!

Morgen om 17.00 komt de eerste aflevering van de acht-delige dierenprogramma Dierz op rtl4.
Kijken dus!
Want er komen hartstikke interessante thema’s aan bod; waar moet je bijvoorbeeld aan denken bij de aanschaf van een pup of kitten? En wat zijn de nieuwste tips&trends op huisdieren-gebied?
En nog een extra tip!; registreer je nu gratis op www.DierZ.nl zodat je de uitzending kunt terugkijken en de puppy-test kunt doen. Last but nog least; je maakt dan ook nog kans op €100 aan Pets Place bonnen! Dan wordt het eindelijk tijd voor die geweldige krabpaal of super relaxte hondenmand, waar je altijd al een oogje op had!

Een wandeling met de hond voor het goede doel!

Ziet u het wel zitten om op 26 april mee te doen aan een grote wandeling voor het goede doel?
Royal Canin organiseert zo’n tocht van 3 of 4 km (ook geschikt voor rolstoelen) voor €2,50 per deelnemende hond.
Het geld gaat naar Stichting Hulphond, die honden opleidt voor mensen met een beperking.

Je krijgt ook nog eens leuke presentjes mee, dus kijk gauw verder wat je moet doen!

Kinderen realistischer laten denken over verzorging huisdieren

Huisdieren zijn natuurlijk enig, vooral als je nog kind bent lijkt het hebben van een jong hondje of poesje alleen maar voordelen te hebben.
Toch is het soms ook hard werken. Stadsboerderij de Herweijerhoeve staat in februari in het teken van ‘houden van dieren’ en helpt de ouders om te laten zien wat goed dierenverzorgen nou eigenlijk inhoud.
kinderen ontdekken dat het verzorgen van een dier best moeilijk is door middel van verschillende activiteiten.

Een gratis gebitscontrole in februari

Let op! Ik heb er al eens eerder een kort berichtje over gemaakt, maar inmiddels is het zover. De maand van het gebit in ingegaan. bij de dierenklinieken in Horst, Venlo-Blerick, en Venray-Leunen zijn de gebitscontroles in februari gratis. Dus wil je het gebit van je hond wel eens laten controleren? Doe het in februari!

Open Asieldagen erg goed bezocht

Afgelopen zaterdag deden zo’n 90 asielen mee aan de landelijke open asieldagen. En dat was een enorm succes!

Tussen de 50.000 en de 60.000 mensen namen afgelopen zaterdag een kijkje in de vele asielen. Als alleen al de helft van het aantal mensen die kwamen kijken, daadwerkelijk een beest mee naar huis namen, dan heeft deze dag zeker een positief staartje!

De bedoeling van de open dag was mensen te laten zien dat het absoluut geen verkeerd idee is om een asieldier te nemen. Ze zijn ingeent, ontwormd en vaak ook gechipt. Bovendien staan ze te springen om een nieuwe baas.

En geloof mij, het zijn echt schatten die in het asiel zitten. Zelf heb ik Doerak, onze kater van 6 maanden uit het asiel gehaald. En het is de grootste knuffeldier die ik ook heb gehad! Ik heb nog nooit zoveel kusjes en kopjes gekregen van een ander dier. En dat is me heel wat waard!

Want zeg nou zelf, er is toch niks beters dan een dier zo te zien genieten?! Je zou zelf ook niet opgesloten willen zitten in een hok. Nee, echt, de volgende keer zou ik zo weer terug gaan!

bron: www.trouw.nl foto: eigen foto