Belgisch Asiel moet dieren laten in slapen

Het Belgische dierenasiel ‘De Helpende Pootjes’ kampt met ruimtetekort. De nood is zo hoogt dat ze tot nu toe al drie dieren heeft moeten laten inslapen. En waarschijnlijk volgen er nog 20.

Het dierenasiel zit overval. Nu heeft de Belgische overheid het asiel ook nog eens bevolen om in een gedeelte van het asiel een betonnen vloer te maken. De hokken die daar eerst stonden, zijn nu allemaal verdwenen. Tot die tijd mogen op desbetreffende plek geen dieren neergezet worden.

Deze verbouwing kost 7000 euro en dat geld heeft men simpelweg niet. Wel is ze bezig met allerlei acties om het geld bij elkaar te schrapen.

Zoals jullie je kunnen voorstellen zijn de vrijwilligers super blij als mensen wat dieren willen adopteren. Euthaniseren van de beesten is namelijk het laatste redmiddel. En dat moet ze helaas toepassen.

Wie het asiel een helpende hand wil uitsteken kan contact opnemen met het asiel. Ze zitten in het Belgische Petegem. tel 003255- 302632

bron: www.nieuwsblad.be foto: www.flickr.com

Lees ook:Dierenasiel Amstelveen overspoelt met verwilderde katten
Lees ook:Grootste dierenasiel van Nederland komt in Amsterdam
Lees ook:Zwols asiel zit bomvol met katten
Lees ook:Pups met gecoupeerde staart in beslag genomen
Lees ook:Dierenbescherming VS geeft China geld voor stoppen hondenslachting

5 reacties op “Belgisch Asiel moet dieren laten in slapen

 1. esther

  vervelend nieuws de aanpassing was wel nodig om de dieren een beter verblijf te kunnen geven.ik vind het altijd verdrietig nieuws en een makelijke oplosing de dieren dan maar een spuit te geven.ik ben blij dat in nederland geen gezonde dieren zonder problemen worden ingeslapen en daar zou belgie een voorbeeld aan moeten nemen.door ze ergens anders onder te brengen of dergelijke.ikzelf zet me in voor ons land daar is al genoeg leed.elk jaar tijdens kerst storten we 200 euro naar het dierenasiel hier in de buurd.momenteel denk ik dat ze het goed genoeg hebben dus denk ik erover een ander gelukkig te maken

    /   Beantwoorden  / 
 2. karel

  Het is niet alleen ruimte te kort wat ze daar hebben, want dat is er nu in overvloed en nog steeds worden dieren afgemaakt daar!!! En dan ook nog de gezonde dieren in plaats van de zieke, of onmogelijk plaatsbare dieren. Kijk verder uit als je er een dier weg haalt. Ze liegen over het dier waar je bij staat!
  1) Probeer altijd het medische dossier over hen in te kijken en let anders extra op tepelkanker, hoesten (kan over keel wrijven), loopje, etc. Anders heb je groete kans dat je een ziek dier meeneemt.
  2) Ze zullen waarschijnlijk zeggen dat het dier (goed) luistert; vraag naar welke commando’s het dier luistert en probeer het uit tijdens een proefwandeling.
  3) Kijk hoe het dier met soortgenoten omgaat en andere dieren (katten als die daar nog leven). Kijk in wat voor mate het enthousiasme wordt aangewakkerd. Gaat de hond grommen, wees dan bedacht op dat het dier niet zo’n hele grote fan zou kunnen zijn van kleinere dieren. Is het dier dominant of gestresst, kijk dan uit met kinderen.
  4) Blijf doorvragen over of het dier alleen kan zijn. Als de hond al vrij snel heel afhankelijk wordt (ik had op de terugweg bij een benzinepomp al dat een van de honden begon te janken toen ik wegliep naar het toilet, terwijl we elkaar net drie kwartier kenden!)heb je grote kans dat het dier aan verlatingsangst lijdt. Je kan 3 dingen hiertegen doen;
  a. accepteren dat je steeds iemand moet achterlaten bij de hond, die de hond vertrouwd. Anders heb je ook nog de kans dat het dier ontsnapt en je gaat zoeken.
  b. zelf de hond verlatingsangst afleren, maar met veel geduld en lees je eerst in!!
  c. Professionele hulp is efficiënt en wat duurder. Wanneer je het even niet meer ziet zitten heb je in elk geval nog een steun in de rug, wat je heel goed nodig zou kunnen hebben op de duur.
  5) Wanneer je twijfelt over antwoorden die zij geven (probeer de leugens te herkennen en confronteer ze er evt mee), blijf door timmeren tot je zelf tevreden bent over het antwoord.

  Kijk, ik sta niet achter het bestuur van dat asiel en ik heb dit alles hierboven ervaren. Kijk zelf wat je ermee doet, maar wees even gewaarschuwd. Het gaat immers uiteindelijk nog altijd om het dier wat daar weg kwijnt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ria

  En weer worden er dieren afgemaakt! De reden deze keer is ruzie met 2 vrijwilligers die opstapten. Hoelang gaan deze praktijken daar nog door gaan?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bindingsangst symptomen

  Ik vind het altijd zielig als die beestjes aan verlatingsangst lijden, sommige mensen doen zo’n beestjes ook echt afschuwelijke dingen aan! Niet normaal!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ria

  Het probleem in België is dat de verschillende dieren”rechten”organisaties elkaar de duvel aandoen, met alle gevolgen vandien. De asiels claimen geen euthanasie toe te passen, maar in de gemeentekrant van vorige maand las ik, dat de subsidie voor euthanasie, voor het plaatselijk kattenasiel, verhoogd is. Er een tekeningetje bij maken, hoeft niet zeker?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.