Categorie: "Katten in beeld"

Killer-kat en muis samen in een mandje

Een familie uit China werd helemaal gek van de muis in hun huis. Het dier knaagde alles stuk en ze hadden al vanalles geprobeerd, maar het dier was ze te snel af.
De kat van de buren moest de oplossing zijn van het probleem. Hij zou de muis wel vangen! Voor de zekerheid kreeg hij die dag geen eten. Dan zou hij later meer trek hebben in de sappige muis.

Yes, ze zijn arm!

Als kat uit de V.S. kun je beter bij baasjes wonen die wat minder te besteden hebben. 50% van de gezinnen die maximaal 35.000 dollar per jaar verdienen, laten hun kat namelijk niet castreren.
Deze mensen vinden de ingreep te duur, waardoor de kat zijn balletjes vaak mag houden. Waar het inkomen 75.000 dollar of meer is, hebben katten 96 procent kans dat ze onder het mes gaan. Lang leve de crisis voor de katten uit de Verenigde Staten dus!

Een kat met vleugels

Dit is wel een heel aparte jonge kat. Het Chinese beestje heeft sinds kort twee harige vleugels op zijn rug. Het diertje werd ‘normaal’ geboren, maar kreeg kort geleden twee rare stompen, aan beide zijden van de ruggenwervel.
Experts brainstormen over het aparte diertje. Enkelen denken dat er een siamese tweelingbroer in de kat groeit, anderen vermoeden dat de moeder tijdens haar draagtijd in contact is gekomen met chemicaliën.

Wielrenner rijdt over kat heen >filmpje<

Bij de ronde van België ging alles niet zoals gepland. Een zwarte kat besloot midden tussen de fietsers door, over te steken. Één van de fietsers, Ben Hermans kon het dier niet meer ontwijken en reed over hem heen. In het filmpje is te zien hoe hij geschokt achterom kijkt, terwijl de kat verder strompeld. Hoe het nu met de kat is, is niet bekend.

Midge de wonderkat

Www.hln.be: Vergeet de film Up of de Vlaamse producties als ‘De helaasheid der dingen’. Vergeet sterren als Brad Pitt en Robin Wright Penn, en vergeet de zon, de rode lopers en de feestjes. Dé ster van het Filmfestival is… Midge de kat. Dat weet in alle geval de Britse krant Daily Mail.

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

Dat was even schrikken. Dinsdagnacht zaten er in Gent 50 000 mensen plotseling zonder stroom. De reden was echter minder, want de kat heeft het incident niet overleefd.
In een transformatorstation werd de dode kat aangetroffen, die zich te dicht bi het station had begeven. Het dier werd geëlectrocuteerd en zette een groot deel van Gent zonder stroom.

Gruwelijke feiten boven water

Anti Dierproeven Coalitie is geschokt en protesteert vandaag tegen dierproeven iproeven Groningen. En niet zomaar dierproeven… Aan de RUG worden zulke gruwelijke tests gedaan, dat het verbazingwekkend is, dat het nog gewoon, ongestraft kan.
Een dierproefnemer heeft recentelijk bij meerdere levende poezen een deel van de hersenen verwijderd. Vervolgens werd er onverdoofd, een substantie in de overgebleven hersenen gespoten om de ademhaling te bestuderen. Vervolgens werden de dieren afgemaakt.

Het raadsel van de losse staart

Het was een vreemde en gruwelijke ontdekking voor de dierenambulance. Er was melding gedaan van een klein poesje, gevonden op straat. Wat niet werd vermeld was dat het diertje geen staart had. Het was dan ook een schok toen uit de tas een staartloos katje én een losse staart kwam.
Hoe het katje zijn staart is kwijtgeraakt is nog niet bekend, het beest is een beetje bang, maar doet verder erg lief.

Connexxion-kat heeft weer een thuis

De ‘huiskat’ van busbedrijf Connexxion in Zaandam heeft een nieuw huis gevonden. Voor de kat, Kareltje, werd het te gevaarlijk om rond te rennen tussen de bussen en uitlaatgassen.
Buschauffeuse Fanny Dekker deed eerder een oproep op RTV Noord-Holland, waar vrijwel direct een reactie op kwam. Karreltje woont nu bij mevrouw Weinstein in Blaricum.

Bron: www.RTVNH.nl

Opvoeden die hap!

Wist je dat jonge katjes net zo goed opvoeding nodig hebben als kleine kinderen? Scheld in het bijzijn van kinderen en voor je het weet nemen ze het over. Zo werkt dat ook bij katten denkt Laura Meeuwsen, houdster van poezenpension Hillen.
In plaats van te blazen naar nieuwkomers begroet ‘voorbeeldkat’ Sjoerd nieuwe katten daarom vriendelijk en gaat hij daarna lekker liggen slapen. Een perfect voorbeeld dus, voor het kleine grut.