Categorie: "Vraag en Stelling"

Laat je horen: kijk jij of je make up niet op dieren is getest?

Gister was een belangrijke dag voor de dierenbescherming; EU-breed werd een handelsverbod op diergeteste cosmetica ingevoerd. Een goede start, maar er blijven nog drie tests toegestaan tot in 2013, daarna wordt alles verboden.
Wist je trouwens dat men in Nederland al sinds 1997 niet meer mag testen op dieren voor cosmetica? Maarja… Dan is er nog de import en ontkom je er niet meer aan. Maar we komen steeds dichter bij een complete voorraad aan ongesteste cosmetica in de winkels. Maar uuuh… Hoe goed let jij eigenlijk op de afkomst van je mascara en nagellak?

Ook wel eens ruzie om de hond? Zij vlogen elkaar letterlijk in de haren!

Een 31-jarige vrouw en een 68-jarige man vlogen elkaar donderdag in de haren, toen ze beiden hun hond aan het uitlaten waren, zo schreef de Telegraaf vandaag. De hond van de man zou het dier van de vrouw hebben belaagd. Vervolgens werd de ruzie fysiek en moest de politie de twee uit elkaar halen.

Bij dit stukje een echt ‘man bijt hond’-vraag; Heb jij wel eens ruzie om je hond?

Opkomende gruwelijke sport?

Is het tegenwoordig een nieuwe hype?
Kort achter elkaar zijn al twee zwaar toegetakelde illegale vechthonden gevonden. Meest recent is de dode pitbull in Helmond, maar ook in Zeeland was het dus al eerder raak.
Wat er precies met de dieren is gebeurd is niet duidelijk, maar dat de honden een ontzettend slecht leven hebben gehad is zeker.

Verwachten jullie een opkomende gruwelijke sport?

Nog maar een vraagbaak dan!

Luitjes ik wens jullie als eerste hele fijne kerstdagen toe met veel gezelligheid en lekker eten natuurlijk!

Waar ik eigenlijk benieuwd naar ben is het volgende. Was het bij jullie ook zo'n succes om de kerstboom op te zetten samen met jouw viervoeter? Ik weet niet hoe jullie hond of kat is, maar Doerak die is erg gecharmeerd van kerstballen. Dat betekend dat net opgehangen kerstballen op de grond belanden of kapot vallen. Ook de slingers hebben heel wat te verduren..

Hoe is de jaarlijkse traditie van kerstboom optuigen bij jullie gegaan?

 Barst maar los met de verhalen. Ik ben erg benieuwd!

Tijd voor een nieuwe vraagbaak!

Eerder vandaag konden jullie de spannende verhalen van onze Doerak lezen. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of jullie ook dit soort zaken meemaken met de kat.

 

Wie heeft er ook zo'n kat die je overal achterna loopt waar je ook maar heen gaat?

Ik ben benieuwd of Doerak een uitzondering is of dat er meer 'gekken' zijn hahaha.

Tijd voor de stelling van de week!

Gister berichtte ik over een Franse eikel die zijn hond uit een rijdende auto heeft gedumpt. De hond had zoveel verwondingen dat hij een spuitje kreeg.

De dader die dit op zijn geweten heeft, moet zelf achter een auto gespannen worden en een ritje door Rotterdam maken. Zulke mensen worden niet of nauwelijks gestraft en leren hier niks van.

Mee eens of niet? Wat voor ideeën hebben jullie voor een toepasselijke straf voor deze eikel? Gooi het in de groep!

De hoogste tijd voor een nieuwe stelling

Eerder schreef ik over de hondengevechten in Rotterdam. Die vinden nog steeds in alle hevigheid plaats. Helaas lijkt de politie er nog weinig aan te kunnen door. En die arme Pitbulls worden als lokaas gebruikt. Zijn ze niet goed genoeg, dan worden ze afgemaakt.

De politie steekt haar kop in het zand voor wat betreft de hondengevechten in Rotterdam. De gevechten hebben geen prioriteit voor de politie waardoor de daders lekker door kunnen gaan met het 'afmaken' van de Pitbulls.

Mee eens of klinkklare onzin? Laat het weten!

En ja hoor! Tijd voor een nieuwe stelling!

Eerder op deze mooie donderdag stond er een berichtje op kat en hond over de hondenpoepplattegrond van Deventer. Deze stad heeft een plattegrond ontworpen waarop precies staat vermeld waar men zijn of haar hond mag laten poepen.

De hondenplattegrond gaat nergens over. Er zullen weinig mensen zijn die zich aan de regels van de plattegrond houden.

Mee eens of klinkklare onzin?

Let me know!

Tijd voor een nieuwe vraagbaak

Gister vertelde ik jullie het opvallende verhaal van Lola, de meest verwende hond in de UK. Nu staat dit verhaal uiteraard niet op zichzelf. Er zijn vast meer mensen die belachelijk veel geld uitgeven aan de verzorging van hun huisdier.

Wie kent er meer mensen in zijn of haar omgeving die ook zoveel geld aan hun huisdieren uitgeven? Of misschien doe je het zelf ook wel?

Wie durft er eerlijk te zijn en ons mee te delen in jullie verhalen? Ik heb er wel oren naar!

foto: www.flickr.com