Categorie: "Algemeen"

Nieuwe Katenhond-blogger gezocht!

Beste lezers van Katenhond,

Helaas, aan alles komt een einde. Voor mij binnenkort jammer genoeg ook aan een periode van Bloggen over katten en honden en mijn eigen monsters Mozes en Marcus.
Ik heb het te druk gekregen en kan het schrijven er helaas niet meer naast doen. Vandaar ook dat ik op zoek ben naar iemand die het enthousiast schrijven over beesten binnenkort voort wil gaan zetten.

Je bent niet meer dan een half uur á uur per dag kwijt aan het bloggen en krijg bij Blog.nl:

Ik zoek baas!

Erg leuk om te lezen, die weblog van de Dierenbescherming:

‘Heeft u ze gezien de afgelopen weken? De honden en katten op de posters in bushokjes en op de stations? Ze waren zo luid en duidelijk aanwezig dat je eerlijk gezegd bijna niet om ze heen kon. En dat is natuurlijk juist ook wat we wilden. ’Ik Zoek Baas’ roepen ze en vertellen verder in de vorm van een contactadvertentie wat hun wensen en behoeften zijn.

Online hulp voor problemen met je huisdier!

Handig! Pro Plan lanceert een online platform voor persoonlijk advies over je huisdier. Op www.proplancoach.nl krijg je passend advies, waarover je maar wilt en kun je ervaringen uitwisselen met andere baasjes.
Iedereen kan gratis een profiel aanmaken op de site en krijgt vervolgens op een eigen pagina informatie over persoonlijke problemen met de hond of kat, maar ook over algemene dingen als vaccineren, vakantie, ontwormen enzovoort. Ideaal dus!

Hondenpoep-ruzie, met dodelijke afloop

Na een ruzie over hondenpoep tussen twee bejaarden, is één van de mannen overleden. De twee buurmannen hielpen regelmatig bij het schoonhouden van het grasveldje voor hun appartementencomplex in Düsseldorf. Tot ergernis van de een, kieperde de andere man de drollen uit het tuintje steeds op het trottoir en het fietspad.

Baas van drie dode katten onder flat meldt zich

Het leek een gek, die katten naar beneden gooide, maar inmiddels heeft het bazinnetje verteld wat er aan de hand is, met de drie dode katten, die onderaan een flat werden gevonden.
Ze dacht dat haar katten gestolen waren, maar toen ze het nieuws zag concludeerde ze dat de dieren naar beneden moeten zijn gevallen.

Hip!

Een chip is hip! In deze tijd van microtechnologie, met ‘hippe’ fenomenen als twitteren, Hyves en viral campaigning, is het eigenlijk ook geweldig ‘hip’ om je huisdier te laten chippen.

Ontvoering opgelost

Ramses, een kruising tussen een laberador en een rottweiler pup, die tijdens een inbraak werd gestolen, is weer terecht! De politie vond hem tijdens een inval bij een hennepkwekerij.
Het dier werd begin april gestolen en was welliswaar verwaarloosd en vermagerd, maar mag wel weer terug naar zijn eigen baasjes.

Dierenwinkels in de problemen

Wie zich op honden en katten wil toeleggen, mag geen andere dieren verkopen en moet zijn winkel als een fokkerij laten erkennen. Dit is het besluit, waardoor veel dierenwinkels in Vlaanderen met een probleem zitten. ’Ik pas mijn winkel nog maar eens aan en heb een aanvraag ingediend om als fokkerij erkend te worden’, zegt dierenhandelaar Ryck.

Baasjes gezocht!

Let op, want er is geen betere tijd om een huisdier aan te schaffen, dan nu. De Dierenbescherming is weer druk op zoek naar baasjes. Dit keer op www.ikzoekbaas.nl.
Want helaas gaat het bij het aanschaffen van een dier de laatste tijd vaker om een trend (die over gaat en wat dan?), dan om dierenliefde.
In 2008 zaten ruim 78.000 dieren in het asiel. Vaak raakten de dieren uit de mode, of werden ze ingeruild voor een jonge pup. Ook de vakantietijd komt eraan, wat betekent dat er weer dieren gedumpt gaan worden. Ben jij misschien dat nieuwe léúke baasje?