Kerstverhaal (15) – Een vreemde sensatie

 

Kleine rode vondeling was al diep in slaap, toen hij plotseling met een schok wakker schrok. Er WAS iets! Hij wist niet precies WAT, maar er WAS iets… Lolpoedel was bij hem komen liggen em lag ook zwaar te ronken, maar dat was het niet…

 

Hij spitste zijn rode oortjes… maar het enige dat hij hoorde was het geruststellende SamenSnurken van de honden en katten om hem heen. Nou ja, vooral van de honden dan. Met name Herman de bulldog met zijn rastechnisch-verantwoorde ingedeukte ademhalingswegen leek wel een houtzagerij in vol bedrijf, en al helemaal na een trogje glühwein. Sommige poezen sliepen dan ook met oordopjes en gelijk hadden ze.

 

 

 

Maar voor kleine rode vondeling betekende al dit vredige gesnurk alleen maar ‘veiligheid’ en ‘geborgenheid’ en ‘samen’ en ‘vertrouwd’. Zelfs het vochtige gesnotter en gekreun van Boudewijn, die nooit maat kan houden met glühwein en andere alcoholica, had iets huiselijks. Al was duidelijk dat de grote roze pers nú al misselijk was en het morgen verre van lekker zou hebben…

  

Aarzelend stond kleine rode vondeling op uit zijn mandje en liep naar het raam. Buiten sneeuwde het nog steeds. Hij hoorde de vorst knisperen en de oostenwind door de kale takken van de bomen fluiten.

Hij merkte dat al zijn haren overeind stonden. Waarom? Wat was er toch met hem? Rusteloos begon kleine rode vluchteling door het huis te dwalen. Hij was op zoek naar iets, maar hij wist niet wát… 

Plotseling hoorde hij een stem. Zomaar uit het niets… 

KOM  MAAR,  KLEINE  RODE  VONDELING.  

KOM MAAR   NAAR   BOVEN. IK  WACHT  OP  JE. 

(Wordt vervolgd…)

Wil je het Kat en Hond-kerstverhaal in de juiste volgorde lezen? Klik dan nu op Kerstverhaal (16) – Bezoek van een engel! of begin bij het begin: Kerstverhaal (1) – Een estafettevertelling…

Lees ook:Kerstverhaal (19) – Engelen kijken…
Lees ook:Kerstverhaal (18) – Hoongelach!
Lees ook:Kerstverhaal (12) – Kleine rode vondeling snapt het niet…
Lees ook:Kerstverhaal (17) – Kat met Een Boodschap
Lees ook:Kerstverhaal (14) – De oogjes vallen dicht…

2 reacties op “Kerstverhaal (15) – Een vreemde sensatie

  1. heraux

    knisperend, bekend, vertrouwd geluid – dat beelden van de keuken oproept – koffiezetten, koekjes in de trommel, de geur van verwarmde melk. Knisperend vertrouwd zoals vers gedrukt papier geld – wat moet men zonder die knisper?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lucienne van Ek

    He, wat een lekker stemmige reacties, Heraux! :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.