Kerstverhaal (17) – Kat met Een Boodschap

Kleine rode vondeling hield zijn adem in en staarde naar de engel op de trap. Hij wilde iets zeggen maar zijn keel zat op slot. Droomde hij of was dit echt?

Hij wist het niet. Het enige dat hij wist, was dat hij heel gelukkig werd van het kijken naar de engel.

Zijn hartje ging er helemaal van openstaan.

De engel straalde een warmte uit die nóg heerlijker was dan de knetterende vlammen van de open haard beneden…

 

Zonder zichtbare bewegingen daalde de engel de treden van de zoldertrap af, totdat kleine rode vondeling helemaal omgeven was door het licht van de engel. En terwijl hij voelde hoe dit vreemde licht dwars door hem heen scheen, voelde hij ook de boodschap van de engel in zijn hele wezen resoneren :

 

Kleine rode vondeling, over een paar dagen zul je De Kerstman voor het eerst ontmoeten. Maar het gaat niet goed met De Kerstman. Zijn Noordpool is aan het smelten en nu heeft hij ernstig last van doemdenken en rampverwachten, net als de meeste mensen.

Omdat De Kerstman zo gedemotiveerd is, mislukt alles wat hij doet en is hij zijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt en daarmee ook zijn magische kracht. Dat is een heel slecht voorbeeld voor de mensen!

 

Wanneer De Kerstman het bijltje erbij neer gooit, dan zullen de mensen net als hij óók gedemotiveerd raken en de ene mislukking op de andere stapelen en hun zelfvertrouwen kwijtraken. En als de ménsen uiteindelijk hun magische kracht kwijtraken, dan zou dat echt een grote catastrofe betekenen!

 

Zowel De Kerstman als de mensen moeten weten dat ze niet bang hoeven te zijn. Dat het leven ALTIJD nieuwe kansen en oplossingen biedt, in één oneindige stroom. Dat ze daar alleen maar op hoeven te vertrouwen en dat ze slim en vindingrijk genoeg zijn om ieder probleem het hoofd te bieden. ZELFS een smeltende pool!

 

Wonderen bestaan nog steeds, als je maar wil. Rendieren kunnen vliegen, als ze maar willen. Honden en katten kunnen ook vliegen…als ze maar willen. En dat moet JIJ zeggen! Als je wil.

(Wordt vervolgd…)

Wil je het Kat en Hond-kerstverhaal in de juiste volgorde lezen? Klik dan nu op Kerstverhaal (18) – Hoongelach! of begin bij het begin: Kerstverhaal (1) – Een estafettevertelling…

Lees ook:Kerstverhaal (19) – Engelen kijken…
Lees ook:Kerstverhaal (14) – De oogjes vallen dicht…
Lees ook:Kerstverhaal (12) – Kleine rode vondeling snapt het niet…
Lees ook:Kerstverhaal (21) – Hulp voor De Kerstman
Lees ook:Kerstverhaal (23) – Epiloog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.