Kerstverhaal (18) – Hoongelach!

Kleine rode vondeling wist niet meer hoe hij die nacht weer in zijn bedje was beland, maar toen hij ’s morgens wakker werd, stond de ontmoeting met de engel hem nog héél helder voor ogen. Dit was geen poezendroom geweest, dit was ECHT! Dat wist hij 100% zeker, hij was toch zeker geen zes weken meer!  Hij ging het onmiddellijk aan Waldemar vertellen… 

‘WAT heb je vannacht gezien? Een ENGEL???’ Waldemars ogen sperden zich wijd open en werden helemaal vochtig van ontroering.   

Helaas werd hun conversatie opgevangen door een paar katten die meteen –heel vervelend- in een smalend lachen uitbarstten…  

'Ja hoor! Já hoor! Hoor HEM nou! Hij heppun engel gezien! WOEHAA-HA-HA-HA-HA!!!' Grijze Greet hád het niet meer en lachte zó ongeremd, dat je duidelijk kon zien dat ze hard toe was aan een tandsteenverwijderingssessie bij de dierenarts.  

Ook Rode Truus kwam niet meer bíj terwijl ze hardop gierde: ‘As-tie nou vannavond wéér langskomt, stuur ‘m dan effe naar mij toe, Vonnie. Ik hep altijd al eens met een engel willen praten. Ik ken wel een paar van die handige vleugels gebruiken, zodat die rotmussen me niet meer zo vaak ontsnappen. Waaaah! Hihihihihihihihi! ’ 

Rode Truus werd bijgevallen door haar zoon Sjonnie, die er met een brede grijns nog aan toevoegde: ‘En dan durreve ze nog te beweere dat de cávia altijd te veel zuipt! Heheheh! Volleges mijn is deze kleine rooie wijsneus hierzo vannacht in de pan met glühwein gevallen!’ 

’Laat ze maar’, zei Waldemar, terwijl hij met zijn scherpe speurneus zijn geruite deken overhoop woelde. ‘Eh…wat doe je?’, wilde kleine rode vondeling weten. ‘Ik zoek een boek.’, mompelde Waldemar de Weimaraner. ’Het engelenboek. Ha! Hier heb ik het…’

(Wordt vervolgd…)

Wil je het Kat en Hond-kerstverhaal in de juiste volgorde lezen? Klik dan nu op Kerstverhaal (19) – Engelen kijken… of begin bij het begin: Kerstverhaal (1) – Een estafettevertelling…

Lees ook:Kerstverhaal (19) – Engelen kijken…
Lees ook:Kerstverhaal (12) – Kleine rode vondeling snapt het niet…
Lees ook:Kerstverhaal (17) – Kat met Een Boodschap
Lees ook:Kerstverhaal (14) – De oogjes vallen dicht…
Lees ook:Kerstverhaal (21) – Hulp voor De Kerstman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.