Laat je horen: kijk jij of je make up niet op dieren is getest?

Gister was een belangrijke dag voor de dierenbescherming; EU-breed werd een handelsverbod op diergeteste cosmetica ingevoerd. Een goede start, maar er blijven nog drie tests toegestaan tot in 2013, daarna wordt alles verboden.
Wist je trouwens dat men in Nederland al sinds 1997 niet meer mag testen op dieren voor cosmetica? Maarja… Dan is er nog de import en ontkom je er niet meer aan. Maar we komen steeds dichter bij een complete voorraad aan ongesteste cosmetica in de winkels. Maar uuuh… Hoe goed let jij eigenlijk op de afkomst van je mascara en nagellak?

Laat het weten! Ik ben namelijk erg benieuwd hoe belangrijk ‘wij’ dat eigenlijk vinden. Hieronder nog even wat meer informatie over de dierproeven.

Uit Frankrijk, Japan en de VS werden veel make up-producten ingevoerd die op dieren zijn getest. Wat de Dierenbescherming wil is dat onderzoekers in het algemeen (dus ook dieren die gebruikt worden in de geneeskunde of andere wetenschap) zich voor ze beginnen met testen eens afvragen of dat ook op een andere manier kan, dan met proefdieren. Ook is de Dierenbescherming tegen tests die op andere plaatsen ook al worden gedaan.

Lees ook:Verbod op dierproeven niet waterdicht
Lees ook:Gruwelijke feiten boven water
Lees ook:Dierenbescherming pakt klimaatveranderingen aan; en jij?
Lees ook:Chinezen willen wet tegen dierenmishandeling
Lees ook:Baasjes gezocht!

Eén reactie op “Laat je horen: kijk jij of je make up niet op dieren is getest?

  1. boon

    het is niet de hond maar het baasje je kan van een niet zo gemakelijk ras een moordwapen maken of een schoothond

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.