Uitgelicht: de Europese korthaar

Ja mensen, het is alweer even geleden en daarom is het tijd om weer een kattenras onder de loep te nemen. Dit keer vertel ik jullie wat over de Europese Korthaar.

Dit ras heeft een vrij gespierd uiterlijk met een dikke staart. De kleur van de vacht kan variëren van rood, zwart tot blauw en zelfs wit. Kortom: er zijn veel kleuren mogelijk bij dit ras.

Ondanks dat de kat er wat robuust uit kan zien door onder meer zijn dikke vacht, is het een heel vriendelijk en lief beestje.

Toch blijken niet alle Europese Kortharen even aanhankelijk te zijn. Sommigen vertoeven liever buiten rond, op zoek naar een lekker hapje.

Omdat de kat ook wel te vergelijken is met de gewone huiskat, betekent dat er veel soorten mogelijk zijn. Daarom is er ook niet een typerend karaktereigenschap voor dit beestje.

Toch zijn de meeste katten vriendelijk en kunnen ze het ook goed met andere katten vinden. De omgang met honden gaat ook vrij goed.

Met andere woorden, als je een Europese Korthaar aanschaft, haal je een prima beestje in huis die voor veel plezier zal zorgen!

foto: shop.animals-online.com

Lees ook:Uitgelicht: Europese korthaar
Lees ook:Uitgelicht: de Sphynx
Lees ook:Uitgelicht: de Exotic Shorthair
Lees ook:Uitgelicht: de Noorse Boskat
Lees ook:Uitgelicht: de Pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.