Uitgelicht: de Noorse Boskat

De Noorse Boskat komt van oorsprong uit het hoge noorden van Noorwegen. Daar kon hij uitstekend vertoeven dankzij zijn warme, dikke vacht. Dit is ook de reden dat hij vroeger ‘slechts’ als boerderijkat gehouden werd. Hij was een uitstekende muizenjager en dankzij zijn uiterlijk en warme vacht kon hij prima buiten blijven.

De Noorse Boskat is een grote, sterke, gespierde en zware kat met een lang lichaam. De katers kunnen tussen de 5 en 10 kilo wegen. Ze staan hoog op hun stevige poten. De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten.

Hij komt voor in verschillende kleuren. Die zijn ook nagenoeg allemaal geaccepteerd. Verder heeft hij dus een dikke vacht met lange en glanzende haren. Daarnaast heeft hij een wollige ondervacht die hem goed beschermd tegen de kou.

De Noorse Boskatten zijn erg moedig en kennen geen angst. Ze zijn snel gewend in elke situatie. Je kunt ze goed in huis houden, maar zorg dan dat hij voldoende krabmateriaal heeft. Maar dat geldt eigenlijk voor elke kat.

Daarnaast kan hij over het algemeen goed overweg met andere katten, honden en kids.

Ondanks dat hij geen enkele situatie eng vindt, zal de Noorse Boskat zich aan een persoon erg hechten en die volgt hij ook overal.

bron: www.kattenplaza.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Uitgelicht: de Siberische Boskat
Lees ook:Uitgelicht: de Schnauzer
Lees ook:Uitgelicht: de Bloedhond
Lees ook:Uitgelicht: de Afghaanse Windhond
Lees ook:Uitgelicht: de Turkse Angora

5 reacties op “Uitgelicht: de Noorse Boskat

 1. esther

  ik vind deze best lief om te zien:) ik vind het grappig om te zien hoeveel soorten er eigelijk zijn:) al weet ik van veel soorten af op deze manier leuk om te lezen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Anne-lotte

  Ik had bijna zo’n kat gehad.. we zaten te twijfelen tussen de Noorse Boskat en de Blauwe Rus. Het is de Blauwe Rus geworden, heel leuk beestje :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. linsey

  met dit ras haal je een aparte kat in huis die qua uiterlijk zeker opvallen te noemen is. Volgens mij is het ook echt een schatje, maar doe mij maar gewoon Doerak :-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Myrthe

  We hebben net twee jonge Noorse Boskatertjes genomen. Speelse lieve dieren die inderdaad niet snel bang zijn. Robot stofzuiger: interessant! Hond op bezoek: hoge rug maar niet vluchten. Verder zijn ze heel aanhankelijk, schoon en vriendelijk (geen nagels bij het spelen).

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mmerel

  Ik heb sinds een kleine maand mijn eerste Noorse Boskat in huis gehaald.. Een heerlijke meid die springt en klimt als de beste, ik ben blij dat ik mijn appartement zo interessant mogelijk gemaakt heb. Anders zou ze zich nogal vervelen. Bezoek zeker mijn blog eens, en vertel wat je ervan vindt!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.