Uitgelicht: de Sphynx

een wel heel aparte katOk, het is alweer een paar dagen geleden, maar nu kom ik toch nog met een kattenras om het goed te maken. En wat voor een! Neem nu deze aparte, misschien wel beetje enge verschijning onder de katten: de Sphynx.

Deze kat heeft grote oren, is naakt, en heeft een tonvormige lichaam. Bij de Sphynx lijkt er geen middenweg te zijn: je mag hem of je mag hem niet.

Toch is dit ras een lief beestje. Hij houdt er van om onder de mensen te zijn en wil veel aandacht. Ook kan hij goed met mensen en andere dieren omgaan. Hij vindt ze allemaal even lief. Bovendien is hij heel intilligent en erg nieuwsgierig

Met ook nog zijn sociale karakter moet je hem dus niet alleen laten. Of je moet zelf niet werken,of je moet hem een speelmaatje geven.

Ondanks dat de Sphynx geen vacht heeft moet je hem goed verzorgen. Een douchebeurt kan geen kwaad om het overtollige talg weg te werken.

Mocht je besloten hebben dat je op de Sphynx valt dan haal je een gezellige en enthousiaste kat in huis!

Bron: www.kattenplaza.nl

Lees ook:Uitgelicht: de Tsjechoslowaakse wolfhond
Lees ook:Open Asieldagen erg goed bezocht
Lees ook:Verf je huisdier niet tijdens het WK
Lees ook:Uitgelicht: de Friese Stabij!
Lees ook:Uitgelicht: de Abessijn

3 reacties op “Uitgelicht: de Sphynx

  1. Marnix

    de egyptenaren aanbeden de sphynx en bouwden er hele pyramides voor.

    appart dat een dier zonder zijn natuurlijke bescherming (de vacht) kan evalueren. zeker teveel verwend als huisdier ofzo want in de natuur overleeft ie het er nooit lang mee.

    ik denk trouwens niet dat je deze leuke huiskat even lekker buiten kan laten spelen als je gaat werken want goedkoop zullen ze zeker niet zijn!

    iemand enig idee wat zo’n beesje kost?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    ze zullen zeer zeker prijzig zijn ja. exact weet ik niet, maar kan ik voor je opzoeken. Het is een heel apart uitziende kat, maar mensen die dit soort mooi vinden, zullen er veel geld voor willen neerleggen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. verhaeghe ann

    een sphynx is iets verslavend eens je er 1 heb ben je verkocht ik zelf heb een cattery in sphynx zou me niet kun voorstel zonder ze zitten altijd graag bij jou hebben graag aandacht ja de sphynx is duur ras zeker als je bij eerlijk fokker koop dus dat wil zeggen met stamboom geteste ouders en garantie prijs liggen stussen 850 en 1700 euro

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.