Uitgelicht: de Shih Tzu

De Shih Tzu is een echt gezelschapshondje van nog geen 30 centimeter hoog, dat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Het is een langharig hondje uit Tibet, met een zeer eigenzinnig karakter. Strenge bevelen worden door dit Dalai Lamahondje hooghartig genegeerd, maar een vriendelijk verzoek neemt hij graag in overweging. Over het algemeen zijn Shihs heel vriendelijk en waakzaam, maar bij een verkeerde behandeling kunnen ze ook nerveus en bangig worden. Stop een Shih Tzu nooit in een kennel, want daar wordt hij doodongelukkig van: dit oude ras is echt gefokt op aanhankelijkheid en dicht bij het baasje zijn.Het ras kent meerdere kleurstellingen, maar de vacht vraagt veel onderhoud. Sommige mensen laten hun Shih Tzu daarom kort knippen door een hondentrimmer, maar wie voor lang haar kiest, moet wel elke dag 10 tot 15 minuten borstelen. De lange haren op zijn hoofd moeten dan worden opgebonden, anders is de kans groot dat hij last van zijn oogjes krijgt.

Lees ook:Uitgelicht: de Europese korthaar
Lees ook:Kattenluikjes een probleem voor ongewenste bezoekers?
Lees ook:Afvallen niet alleen voor mensen
Lees ook:Tijdige oproep Dierenbescherming voor opvang huisdieren tijdens vakantie
Lees ook:De ogen van een hond

Eén reactie op “Uitgelicht: de Shih Tzu

 1. Irene

  hallo alle shih tzu liefhebbers hier!
  Sinds een weekje ben ik ook de trotse eigenaar van een shih tzu pup, genaamd: Thijs!! En ik ben helemaal verliefd!!!
  Naar aanleiding hiervan, heb ik ook nog een shih tzu hyves opgericht..
  http://shih-tzu1.hyves.nl
  Dus neem gauw ff een kijkje, en zou leuk zijn als je je ook aanmeld!

  groetjes irene

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.