Kattenluikjes een probleem voor ongewenste bezoekers?

De meeste katten vinden het heerlijk wanneer ze ongestoord in en uit kunnen lopen. Het baasje hoeft bovendien niet steeds de deur open en dicht te doen. Ideaal toch? Helaas kan een kattenluikje ook ongewenste bezoekers met zich meebrengen.

En daar zal je kat niet blij mee zijn. Niemand wil toch dat ongewenste bezoekers zomaar binnen kunnen komen? Ook een poes zit daar niet op te wachten. Die wil zijn eigen terrein beschermen.

Daarom moet het baasje ervoor zorgen dat alleen de eigen kat naar binnen kan komen en geen ander. Zorg er daarom voor dat alles in orde is met het kattenluikje, want niets zo vervelend als twee ruziende katten.

Mensen die tips hebben om ongewenste poezenbeesten buiten te laten, laat je horen! Want katlief moet wel de enige thuis zijn he! Vreemdelingen zijn verboden.

Lees ook:Oostenrijkse katten ook besmet met vogelgriep
Lees ook:Buurtbewoners treiteren dove poes
Lees ook:Harige hulp i/d huishouding (7)
Lees ook:Dierenbescherming Arnhem organiseert actie vanaf Valentijnsdag!
Lees ook:Nieuw gadget op dierenmarkt: lichtgevende halsband

10 reacties op “Kattenluikjes een probleem voor ongewenste bezoekers?

 1. kim

  Een kattenluik met magneetje!
  alleen zitten er maar 2 bij het luik en komen de poezen ook met bier dopje en paperclips thuis.
  Wij zijn weer naar het oude systeem gegaan,
  planten spuit in de aanslag en spuiten waarneer je kan!
  succes!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linsey

  Zo’n magneetje trekt natuurlijk meer aan dan alleen je eigen kat ;-) Dus jullie gaan gewoon aan de slag met de plantenspuit? komen die ongewenste katten niet weer terug dan?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ricky

  nee hoor als je 1X spuit komen ze niet meer terug want ze houden echt niet van water en als ze wel terug komen pak je toch gewoon de tuinslang

    /   Beantwoorden  / 
 4. Karin

  Tja, wij ook last van een viervoeter die niet alleen binnenkomt maar ook de brokjes opeet, onze eigen katten intimideert en vooral: plast in ons huis! Bah.. wij dus een groot kattenluik met magneetje aangeschaft (een van onze katten beetje groot uitgevallen). Al moeilijke combi, maar het blijkt vooral niet te werken! Die vreemde kat trappelt net zo lang tegen het luikje met z’n voorpootjes tot ie openwipt en binnen is. Nog steeds bange katten en af en toe natte plekken dus. We zoeken weer naar nieuwe opties..

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mariette

  Net een kattenluikje gekocht met magneetsluiting, kosste mij nog euro 65, kan 1 van mijn 3 katten er niet mee overweg, hij probeert n.l. met zijn pootjes het deurtje open te maken i.p.v. met zijn kop.
  Probleem is echter , zonder magneetsluiting komen er andere katten naar binnen en gaan ook nog eens piesen!!!!!!!
  Wat een ellende!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ballemaker

  Ik heb de duurste Staywell,echter grote katten drukken gewoon met geweld door het mechaniek heen.het mechaniek op zich werkt wel. alleen de constructie en de plaats waar de pal zit welke het deurtje dicht moet houden zit gewoon op de verkeerde plaats.
  De ophanging van het deurtje (scharnieren) zijn te gammel.
  Weg gegooit geld.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Felix

  Ik heb ook een kattenluikje met magneetje, maar de katten bij mij in de buurt zijn veels te sterk en beuken net zo lang totdat hij open is.
  Het luikje zelf is zelfs al gescheurd. ik heb hem nog kunnen lijmen met de magneetrand tegen de tocht maar het word echt hoogtijd voor een nieuw luikje.
  De dierenwinkel is niet de goede plek om een luikje te vinden, die zijn namelijk veels te zwak. Ik weet niet of het systeem goed werkt, want als je hard genoeg drukt gaat het vazelf open.
  Binnenin zat een veertje, waardoor hij weer op slot gaat als onze kat naar binnen is gegaan, maar die is kapotgegaan en nu moet ik elke maand het luikje uit de deur schroeven om een nieuw elastiekje aan te brengen, want ik heb geen nieuw veertjes.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ellen

  Inderdaad, wij hebben 3 katten met magneetjes om, maar een brutale grote buurkat duwt net zolang tegen het luikje totdat het openwipt. Ik heb het zelf getest en inderdaad, wanneer je tegen het luikje tikt gaat het op een gegeven moment los. Bovendien raken soms de magneetjes open en verliezen ze het magneetje.
  Dus moeten we het voer ‘s-nachts wegzetten. Maar we willen helemaal geen andere katten binnen. Iemand ervaring met het nieuwste soort luik? Infrarood.

  P.s. wanneer een buurtkat in paniek naar buiten wil, rammen ze inderdaad zo door de luikjes heen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. kroger

  heeft er iemand ervaring met een petporte kattenluik. de gene die dat luik het goedkoopst verkoopt zit in amstelveen (149.-). het werkt op een chip, die moet dus bij de kat ingebracht worden. aangezien het nogal een prijs is ben ik benieuwd of een sterke kat het luikje evengoed open kan drukken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. W.Greif

  Wij hebben hier ook een probleem met het kattenluikje. Na 13 jaar vrij uit en in te gaan door het luikje, dragen ze nu een magneetballetje.
  Wij hebben een sterke kater in de buurt, die komt toch binnen met geweld en eet alles op wat er staat. Ik zet het eten van de katten savonds weg, meer dat helpt. Ook gaan onze poezen (1 van de 2)gaat ov eral een klein plasje doen. De kater staat de sproeien tegen met haardscherm, tafellmp, stoel.
  Ik eet ook niet meer wat ik moet doen.
  Er moet toch een luikje te vinden zijn, dat tegen deze kater is opgewassen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.