Toilettraining voor katten (maar dan voor honden)

Nu ik het tóch over honden heb: ook voor hén is de afgelopen tijd een verbazingwekkende innovatie gedaan! Zo vond men in Duitsland de hondenpoepbroek uit.

Mijn eigen honden kwamen niet meer bij van het lachen bij het zien van dit filmpje. Volgens Ika is die hondenpoepbroek een vorm van dierenmishandeling. Sara is dit hartgrondig met haar eens. Volgens haar bestaat er voor een hond niets frustrerenders dan voor je gevoel een lekkere drol draaien en dan helemaal niks noppes nada zien liggen als je achterom

kijkt. Duitse hondenpsychiaters zullen het nog druk gaan krijgen, voorspelt ze.

Frodo en Rex hadden met name problemen met het afsluitende aspect van de Duitse hondenpoepbroek, dit met het oog op het anaal georiënteerde karakter van de gangbare hondenbegroeting in park, veld en beemd. Fatsoenlijke honden besnuffelen elkaar nu eenmaal graag even onder de staart en dan ben je wel héél onbeschoft bezig met zo’n broek aan je kont.

Toch ziet het er naar uit dat de Duitsers hun snode plannen gewoon doorzetten, omdat ze hiermee een fikse korting op hun hondenbelasting menen te kunnen afdwingen.

Voor meer over Ika, Rex, Sara en Frodo, klik op:

Lees ook:Sara Ayaan van Zwolle (2)
Lees ook:Zoenen met je hond: lief of dom?
Lees ook:Frodo van Almelo – Friese stabij
Lees ook:Sara Ayaan van Zwolle (1) – herderkruising
Lees ook:Kat Frodo helaas overleden

Eén reactie op “Toilettraining voor katten (maar dan voor honden)

  1. LinC

    Het moet niet gekker worden…:) Enkele spontane maar crusiale vragen komen echter in mij op.

    Ten eerste; waar betaal ik nou eigenlijk hondenbelasting voor?!

    Een serieuze vraag die mij met enige regelmaat bezig houdt. Binnen onze gemeente is het verplicht de grote boodschap op te ruimen. U kent het wel, gewapend met een plastic zakje (2 verplicht trouwens op straffe van een bekeuring) laat ik mijn hondje uit. Deze mag je daarna in een openbare prullenbak deponeren.

    In theorie wordt er dus niks aan voorzieningen gedaan voor hondenbezitters. Bij hondenbelasting behoeft er, vanuit de wet gezien, geen direct verband te bestaan tussen de opbrengsten en de besteding daarvan. Die prullenbak stond er trouwens al ver voor de opgelegde verplichtingen.

    Ten tweede; waar betaal ik nou eigenlijk hondenbelasting voor?!

    Een grote zware auto valt in een hogere categorie wegenbelasting. Hier krijg je dan in theorie bepaalde faciliteiten voor. Mijn kleine Leeuwtje krijgt in een jaar niet geproduceerd wat een grote hond op een goede (of misschien juist slechte) dag neerlegt. Desondanks betaal ik even veel als voor één grote hond. Met andere woorden: Of de hondebezitters met een grote hond betalen veel te weinig (wat ik trouwens niet geloof), of ik betaal gewoon teveel en… nog voor niets ook.

    Ten derde; waar betaal ik nou eigenlijk hondenbelasting voor?!

    No way dat ik mijn hondje een ordinaire luier om ga doen! Nu niet en ook niet in de toekomst…. Geef mijn hondenbelastingkorting dan maar aan Fikkie. Laila p**pt maar lekker in de bosjes, geheel psychologisch verantwoord…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.