Sara Ayaan van Zwolle (1) – herderkruising

Die nieuwe vriendin voor Frodo mocht ík uitzoeken. “Ik vind alles best,” zei mijn man, “als het maar géén herder is!” Volgens hem worden herders namelijk altijd vals. Maar ik ben juist gek op herders, omdat ze me aan wolven doen denken. Honden met van die ingedeukte snuiten vind ik gewoon…eh… minder mooi.

 

Veel geld hadden we op dat moment niet te besteden, dus een rashond viel af. Bovendien geloof ik sowieso meer in kruisingen. Die zijn over het algemeen sterker, gezonder én slimmer dan rashonden. Na een uitgebreide snuffelsessie op Marktplaats stuitte ik op een foto van een nest met negen koddige zwarte hondjes in Zwolle. “Okee, we gaan kijken,” zei mijn man, “maar dat wil nog niet zeggen dat we er ook een némen!”

 

Hihi! Dream on, baby…

Het nestje bestond uit zeven reutjes en twee teefjes. De moeder was een ranke Mechelse herder en de vader was de hond van de buren: een majestueuze goudblonde Golden Retriever die al heel wat prijzen had gewonnen. Samen hadden deze twee blondjes dus negen pikzwarte kinderen gemaakt! Ja, de wegen van de natuur zijn ondoorgrondelijk…

 

De boer viste één van beide teefjes meteen uit de krioelende puppymassa en duwde haar in mijn armen, waarna hij –met hulp van mijn man- verder spitte naar het andere teefje. Sara glimlachte naar me. Ze was levendig, maar tegelijkertijd rustig. Ze vleide haar warme hondenlijfje gewillig tegen me aan en keek me met haar chocoladebruine oogjes zo lief naar me op, dat ik onmiddellijk smolt. We waren het meteen roerend met elkaar eens.

 

Het tweede teefje was gevonden. Maar zij had grove trekken en een dikke kop en ze verzette zich hevig. Los! Laat me lo-hós!!! Ik wil keten met mijn broers!

 

“Zet die maar weer terug,” lispelde ik verliefd, “het wordt déze.”

 

Lees ook:Sara Ayaan van Zwolle (2)
Lees ook:Rex de Lisboa – herderkruising
Lees ook:Toilettraining voor katten (maar dan voor honden)
Lees ook:Sandra Bullock: 2 hondjes, 5 pootjes
Lees ook:Moedige kat trotseert bataljon herders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.