Frodo van Almelo – Friese stabij

 
Dit is Frodo, de -inmiddels alweer zesjarige- Friese stabij die we als puppy hebben gekocht van boeren uit Almelo. Hij heeft geen stamboom en is niet welkom op een hondententoonstelling, want hij is niet keurig zwart met wit, maar zwart met gríjs. Maakt helemaal niks uit natuurlijk, want wij zijn geen tentoonstellingsgangers en Frodo is gewoon een beeldschone hond. Punt uit!

Natuurlijk zijn we met hem op puppycursus geweest. Want een hond is leuk, maar er moet wél afstandsbediening op, zeg nou zelf… Frodo is dus een zéér Handelbare Huishond, die altijd komt als je hem roept, weet wat ‘nee!’ betekent en braaf gehoorzaamt op de commando’s ‘zit’, ‘af’, ‘los’ en ‘volg’. Meer hoeft een gewone huishond niet te kunnen, vind ik.

 

Helaas is Frodo op die puppycursus besmet met kennelhoest. Daardoor heeft hij altijd snot. Of zoals mijn goede vriend dierenarts Mark het noemt: reversed sneezing. Hij niest naar binnen en proest wat af, waarbij de klodders soms in het rond vliegen. Dat is behoorlijk vies, maar ja…

 

Mark heeft eens met een ingenieus lampje in zijn neus gekeken, maar hoewel hij een groot dierenchirurg is, moest hij erkennen dat aan deze kwaal echt niets te doen valt. Mijn man is bang dat Frodo hierdoor niet zo oud zal worden als zijn vorige stabijtjes. We zullen zien…

 

Als hij maar een goed leven heeft, toch? Zijn eerste drie jaar was hij onze enige hond en was hij best een beetje een bangerd als hij grote honden tegenkwam op een wandeling. Want onder dat dikke pak haar schuilt toch een tamelijk iel hondje. Het werd dus hoog tijd dat hij een grote, sterke vriendin kreeg. Voor de gezelligheid én voor zijn zelfvertrouwen.

Lees ook:Kat Frodo helaas overleden
Lees ook:Uitgelicht: De Beagle een echte wijsneus!
Lees ook:Wat deed jouw kat/hond tijdens de jaarwisseling?
Lees ook:Sara Ayaan van Zwolle (2)
Lees ook:Duitse katten massaal gedumpt bij asielen!

2 reacties op “Frodo van Almelo – Friese stabij

 1. Hedwig

  Zo’n hond wil ik ook! Vroeger had ik Teddy ook zo lief en trouw!Er komt een mooie naar mij toe, ik voel het!
  Als je met Frodo naar een kinesioloog gaat dan komt ie echt van dat snot af hoor!
  Kinesiologen testen op het onderbewustzijn vd hond en weten daardoor allerlei trillingen(ziekten)te veranderen waardoor de ziekte verdwijnt. Bij mijn kinderen en mijzelf is er ook heel veel veranderd. (astma/eczeem)U kunt ook Tonny Matthijssen bellen en haar om raad vragen tel:0229213733
  http://www.quantumhealing.nl/tonnymatthijssen.html Succes! Hartegroet Hedwig

    /   Beantwoorden  / 
 2. rakotondrajaona

  I am sorry. It’s difficult to write in nederlands because I am french
  My dog is the sosie of your dog. That’s wy I have peine for you.

  If you want to save your dog, it’ necessery to go to France, for one month, in VENDEE Forest LANDES.
  In the past, before the vaccin, the mothers saved the childrens ( because “coqueluche” ) during holidays in VENDEE Forest LANDES.
  GOOD LUCK

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.