Sara Ayaan van Zwolle (2)

Inmiddels is Sara uitgegroeid tot de allerleukste en dapperste hond die je je maar kunt voorstellen. Ze is alweer drie nu, en een superslanke, maar ijzersterke powerbabe. Ik noem haar wel eens onze zwarte staalkabel. En vanwege haar onverschrokken karakter doet ze me ook vaak denken aan Ayaan Hirsi Ali.

Ze is nóg gehoorzamer dan Frodo en om pijn maalt ze niet. Ik heb haar in het bos regelmatig in volle vaart tegen een boom op zien knallen, maar dan geeft ze geen krimp. Laatst was ze in een glasscherf getrapt. Ik kwam terug van een wandeling en zag allemaal rode, natte vlekjes op de tuintegels. Ik dacht eerst aan besjes of zo. Maar het was bloed. Ik heb de pootjes van allevier mijn honden één voor een moeten inspecteren om te zien wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek Sara’s voetkussentje zowat in tweeën gespleten, maar piepen of hinken ho maar. Natuurlijk moest dat gehecht worden, waarna ze pijlsnel genas en zelf de hechtingen verwijderde.

 

Ik voel me altijd veilig met Sara, en Frodo ook. Die heeft heel wat meer praatjes in het bos sinds hij zo’n stoere vriendin heeft. Ze heeft hem ook al twee keer verdedigd. Eén keer toen hij werd aangevallen door een Riesenschnautzer en één keer zelfs tegen een grote Rhodesian Ridgeback, allebei reuen van formaat. Nou, die heren wisten niet hoe snel ze het op een lopen moesten zetten. Gelukkig deden ze dat op tijd, vóórdat de blikkerend witte bijtspijkers van Sara echt ernstige schade konden aanrichten.

 

Verder is Saartje allesbehalve agressief, al staat buiten kijf dat mevrouw een dominant karakter heeft. Maar dat maakt me niet uit. Ik vind het wel prettig, zo’n hond die haar mannetje staat als het er écht op aankomt…

Lees ook:Toilettraining voor katten (maar dan voor honden)
Lees ook:Sara Ayaan van Zwolle (1) – herderkruising
Lees ook:Zoenen met je hond: lief of dom?
Lees ook:Rex de Lisboa – herderkruising
Lees ook:Agressieve Rottweiler verwondt zwemmer en agent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.