Mijn hond schrokt zijn eten veel te snel naar binnen!

Etenstijd is voor mijn honden overduidelijk het mooiste moment van de dag. Alhoewel… als ik zie in welk razend tempo ze hun brokken naar binnen schrokken, vraag ik me wel eens af of ze er wel echt zo veel plezier aan beleven. Met name Sara maakt soms angstwekkende geluiden tijdens het eten, alsof ze er haast in stikt. Op een Amerikaanse website ( zie  http://www.brake-fast.net) zag ik deze ingenieuze voerbak, die speciaal voor schrokkende honden is ontworpen. De drie obstakels dwingen de hond om rustiger te eten en er zit expres ook geen rubberen rand rond de onderkant, omdat het schuiven van de bak het schroktempo eveneens verlaagt. Volgens de producent is het ongezond voor honden om te snel te eten, omdat ze tijdens het schrokken vaak te veel lucht in hun maag krijgen, wat gevaarlijk kan zijn. Helaas is deze handige voerbak nog niet in Nederland te koop, maar je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren met dit idee, door bijvoorbeeld eens een zware rubberen kong tussen de brokken te leggen…

Lees ook:Voeding honden en katten kan veel beter
Lees ook:Honden eten gezonder dan baasjes
Lees ook:‘Rashonden worden steeds dommer!’
Lees ook:De ogen van een hond
Lees ook:En wat met je hond of kat tijdens de vakantie? Tips!

10 reacties op “Mijn hond schrokt zijn eten veel te snel naar binnen!

 1. felicity

  Bedankt voor het idee.Mijn engelse stafford doet dat ook en dan stikt hij bijna.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Diana

  Hallo,
  ik herken het verhaal heel goed, ik heb zelf een kruising Labrador x Berner Senner van 10 maanden en het is niet meer leuk als het etenstijd is.

  Nu heb ik in het boekje Wraf de brake-fast voerbak staan. Perfect denk ik maar helaas nog nergens te koop, of weet iemand soms of er een bedrijf / firma ze al verkopen. Nu probeer ik het op te lossen met kleinere blokken en 2 grote stenen in de voerbak.

    /   Beantwoorden  / 
 3. alexander lindeman

  Het product wordt naar Nederland gehaald,
  lexport heeft exclusieve rechten voor de verkoop in Europa!
  Vanaf september 2007 zijn de producten overal te verkrijgen..

  Nog even de hond laten uitrazen in z`n bak, over 3 maanden is het voorbij !

  Met vriendelijke groet,
  Alexander Lindeman
  Lexport Noordwijk

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rosalie

   Hey Lex,

   Are you serious??!! Haha.. was nieuwsgierig of die bak al wat deed en zie ik tot mijn verbazing jouw naam staan bij het artikel.
   ..Sorry voor mijn reactie. Denk niet dat je erop zit te wachten maar toch kan ik het niet laten.

   Werkt het?

   Hoop dat alles goed met je gaat Lex.
   Groetjes en liefs, Roos

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rosalie

    (kan dit niet weghalen; sorry)

      /   Beantwoorden  / 
 4. R v/d Bos

  Ik heb deze bak (blauw) nu een week uitgeprobeerd voor mijn hond. Boy (labrador 22 weken) schrokt nu 20 sec langzamer zijn eten naar binnen, maar ik kan toch niet zeggen dat hij nu bedachtzamer eet en beter kauwt. Boeren/overgeven deedt hij toch al niet dus ik denk dat ik maar weer terug ga naar zijn gewone bak in de standaard. Dan gaat het wel weer sneller maar dan staat hij tenminste niet zo voorover gebogen te schrokken, en dat lijkt mij toch wel beter.

    /   Beantwoorden  / 
 5. natascha

  Je kunt ook heel simpel een grote ronde steen in de voerbak zetten.
  Hier door ligt het voer alleen aan de randen en kunnen ze er amper met de neus in de voerbak komen.
  Je moet ook wel goed oppassen dat de voerbak van de hond niet te laag is, want hier door kan de hond ook te veel lucht binnen krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Dorine

  Deze bak is wel in Nederland te koop, ik heb hem gekocht bij Van Noord’s diervoeders in Amstelveen (www.vannoordsdierenvoeders.nl).

  Hij werkt goed, onze hond moet echt om de obstakels heen eten en doet er veel langer over.
  Ik heb wel het idee dat zijn neus een beetje beschadigd is aan de zijkant.
  Hij eet nu weer even in zijn gewone bak zodat ik kan zien of dat weggaat. Als het door die bak komt, dan laat ik hem daar niet meer uit eten.

    /   Beantwoorden  / 
 7. angelique

  hallo ik ben sinds kort een trotse bezitter van een pragtige kruising herder van elf maanden in het begin schrokte hij zijn eten binnen een paar seconden naar binnen ik heb hem een paar dagen met de hand gevoerd en beetje bij beetje mlaten eten tot hij zijn brokken begon te knauwen dan beetje bij beetje zijn brokken in zijn bak vanaf die tijd eet hij zijn eten op zijn gemak e knauwte zin bokken inplaats ze naar binnen te schrokken als ik zijn bak vol doe doet ie er twee dagen over voor ie leeg is hoopelijk kan ik hiermee honden bezitters een beetje helpen

  groetjes

  angelique en figo

    /   Beantwoorden  / 
 8. sparky

  hallo ik heb een mopshond en daar is het niks voor zo’n bak want hij heeft een platte snoet en kan dan niet bij zijn eten,maar ook hij schrokt zijn eten op hij kauwt niet maar slurpt het zo op wat mij niet goed lijkt!!! heeft iemand een goed advies voor mij????

  Alvast bedankt

  Carla en Sparky

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.