Mijn hond wil steeds tegen mij op rijden!


Niets is belachelijker dan mensen die hun hond tegen hun been op laten rijden en daar ook nog eens smakelijk om moeten lachen. Dit gedrag is namelijk een teken van dominantie – ook tussen honden onderling. Als je hond tegen je op rijdt, weet je zeker dat hij vroeg of laat de macht in huis wil overnemen en daar worden noch jij, noch de hond uiteindelijk gelukkiger van. Dus hoe kun je het beste reageren als je hond jouw been in de houdgreep neemt? Simpel: meteen (!!!) opstaan, weglopen en de hond verder totaal negeren. Alleen zo begrijpt hij dat dit gedrag hem niets oplevert.

Toen Ika en Rex net uit Portugal kwamen (zie Rex de Lisboa – herderkruising en Ika Cabeco de Vide – herderkruising) besteeg Rex –die toen net een half jaar oud was- Ika bijna onophoudelijk. Ik weet niet waarom. Onzekerheid misschien? Hij had in ieder geval geen gemakkelijke jeugd achter de rug. Ik vond Rex nog te jong om hem al te laten castreren en heb hem toen –op aanraden van de dierenarts- chemisch laten castreren. Dat hield in dat hij een injectie kreeg die zes weken werkte. En voortreffelijk, mag ik wel zeggen. Dat irritante rijden was meteen afgelopen, óók nadat de injectie was uitgewerkt!      

Lees ook:Vrouw stuurt kat op met de post
Lees ook:Loslopende honden winnen steeds meer terrein in Rotterdam
Lees ook:Goede actie: hond verraadt hennepkwekerij!
Lees ook:Nieuw gadget op dierenmarkt: lichtgevende halsband
Lees ook:Toilettraining voor katten (maar dan voor honden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.