Rex de Lisboa – herderkruising

Twee jaar geleden vroeg mijn broer of wij ons niet wilden ontfermen over twee zielige honden uit Portugal. We woonden toen nog op een grote boerderij bij Friesland en hadden immers ruimte zat. Die twee honden zaten daar in Portugal in een afgesloten kennel op een verlaten terrein, samen met een oudere, gevaarlijk valse teef waar allang geen redden meer aan was. Eén keer per dag kwam er iemand langs om wat slachtafval over het hek te smijten, de honden wat te schoppen en dat was het dan. Nul affectie, nul opvoeding en nul kans op een lang en gelukkig leven.

  “Doe maar”, zei ik.

“Zolang het maar geen herders zijn”, zei mijn man. 

Ahum…

Ik schrok een beetje toen Rex als eerste uit de auto van mijn broer kwam gesprongen. Twee gele ogen, omringd met zwarte eyeliner, blikten me argwanend toe. Allemachtig, wat kan dat joch vals kijken, zeg! Een half jaar oud was-ie. Als pup was hij als voetbal door de straten van Lissabon getrapt. Daarna heeft hij een paar maanden aan de ketting gelegen op een verlaten boerderij, om tenslotte in die afgesloten kennel te belanden.

Maar eenmaal bijgekomen van de lange autoreis ontpopte Rex zich al snel als een eersteklas tophondje. Niet alleen hartveroverend vanwege dat ene fluwelen oor dat maar niet rechtop wil blijven staan, of dat degelijke Duitse herder-uiterlijk in onderdeurtjesformaat, maar vooral vanwege zijn onnavolgbare karakter.

Een puppycursus had deze dankbare gele coyote niet eens nodig. Zijn drang om te pleasen is zó groot, dat hij moeiteloos mijn gedachten leest en goed oplet hoe Sara en Frodo het doen. Moet ik komen, vrouwtje? Kijk, daar ben ik al! Liggen? Zitten? Stok, bal of rol toiletpapier loslaten? Of juist naar je toe brengen? Lief zijn voor Polle de kater? Je zegt het maar! I’m your man!  

Van Rex word ik altijd vrolijk. Als je deze blog trouw blijft volgen, dan snap je vanzelf wel waarom…

 

 

 

Lees ook:Van kattenmens naar hondenmens
Lees ook:TV zender Tros moet schade vergoeden aan kennel
Lees ook:Mijn hond wil steeds tegen mij op rijden!
Lees ook:Polle de boerderijkater
Lees ook:Ook honden houden van lachen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.