Polle de boerderijkater

Ooit hadden mijn man en ik drie katten. En Frodo natuurlijk. Maar toen op een afgrijselijke nacht in 2003 onze toenmalige boerderij in vlammen opging, waren twee van de drie kennelijk niet slim genoeg om het hazenpad te kiezen via het kattenluik. Frodo sloeg alarm, zodat wijzelf gelukkig op tijd wakker werden om samen met Frodo de vuurzee te kunnen ontvluchten.

 

Een paar dagen later was Polle de enige van onze katten die zich weer meldde. We logeerden na die verschrikkelijke brand zes weken bij familie. Frodo was daar ook bij, maar Polle moest helaas zolang bij een vriend logeren.

 

Toen we na zes weken een nieuwe boerderij konden betrekken, was ik blij dat ik eindelijk Polle weer op kon halen. Wat had ik hem gemist! En hij ons!


Op de nieuwe boerderij ging Polle al gauw weer zijn eigen onverstoorbare gangetje. Hij maakte kennis met de kerkuilen in de grote stal. En met onze drie schapen en ram Julius. Ik vind het best tof hier, liet hij weten. Lekker veel muizen hiero. Geinig ook, die schapen. Wat? Nog méér honden erbij? Nou ja, soît. Zolang ze me maar met rust laten. Want anders krijgen ze een hengst voor hun snufferd. Zolang ik maar lekker op je schoot kan zitten als we tv kijken en op tijd mijn eten krijg, vind ik alles best.
 

Maar begin 2006 gingen we alwéér verhuizen, dit keer naar de grote stad. Ik had een beetje medelijden met Polle. Al die veranderingen de hele tijd. Dat kan nooit goed zijn voor een kat.

 Maar opnieuw blijkt hij over een aanpassingsvermogen te beschikken om jaloers op te zijn. Ja inderdaad, die tuintjes zijn wel erg klein ineens. Maar wel leuk dat die achtertuin aan het water ligt. Nee, niet dat ik ga zwemmen. Maar ik vind het wel grappig om ook eens met zwanen en eenden van gedachten te wisselen. En achter het water ligt een fijn park. Bomvol honden ja, dat klopt. Maar als die vervelend worden, vlieg ik gewoon een boom in. Echt, ik vind het allemaal best. Ik heb me eigen kattenluik. Me natje en me droogje elke dag. En jouw warme schoot is er ook nog steeds, dus who cares? Mij krijgen ze niet gek.  

Ach… Polle. Die lieve, onverstoorbare boerentheemuts met zijn contemplatieve karakter is nu alweer tien jaar oud. Het zou me niks verbazen als hij met gemak de twintig haalt.

 

Lees ook:Een huis voor vier honden
Lees ook:Kat Frodo moet dure operatie ondergaan om te overleven
Lees ook:Frodo van Almelo – Friese stabij
Lees ook:Rex de Lisboa – herderkruising
Lees ook:Honden richten bloedbad aan onder grazende schapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.