Duitse katten massaal gedumpt bij asielen!

Ik schrok me rot toen ik het bericht las over Duitsers die massaal hun kat dumpen omdat ze bang zijn voor het vogelgriepvirus. Zoals ik eerder schreef, is er afgelopen week een dode kat gevonden in Duitsland die besmet was geraakt met de meest agressieve vorm van het virus.

Nu zijn de mensen daar zo bang geworden voor besmetting dat ze ineens van hun kat afwillen. Daar begrijp ik dus niks van he! Als je een kat neemt, neem je hem voor altijd. Je kunt dat arme beestje niet bij het minste of geringste dumpen.

Je kat heeft daar ook niet om gevraagd en om nou plotsklaps dat beestje te dumpen of af te laten maken, gaat mij veel te ver.

Er zijn toch ook andere maatregelen die je ertegen kunt nemen? Ik ben van mening dat de ophokplicht voor katten niet echt geweldig is, maar er zijn zat poezen die altijd binnen leven.

Volgens mij zijn er echt wel andere manieren te verzinnen om je kat te beschermen tegen dit enge virus. Het stuit mij echt tegen de borst dat er mensen zijn die dit doen. Als iemand in je familie of in je gezin ziek is, dan dump je die toch ook niet zomaar?

Lees ook:Rol kat bij vogelgriep niet onderschatten
Lees ook:Ook Fransen eisen ophokplicht voor katten
Lees ook:Eerste Duitse kat besmet met vogelgriep
Lees ook:Oostenrijkse katten ook besmet met vogelgriep
Lees ook:Katten ophokken bij uitbraak vogelgriep

2 reacties op “Duitse katten massaal gedumpt bij asielen!

  1. Marnix

    Mensen zijn ook vatbaar voor het virus dus ik zou zeggen welk assiel neemt baby’s?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    het is gewoon niet normaal dat mensen zo kunnen doen. je neemt een kat toch voor het leven en je dumpt hem toch niet zomaar als hij ziek kan worden?!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.