Uitgelicht: De Beagle een echte wijsneus!

Ondertussen is er al ruim een week voorbij sinds ik het laatste hondenras heb uitgelicht. Dit keer is het tijd voor de Beagle. Een vrolijke, grappige, maar vooral ook erg eigenwijze hond. Hij is niet altijd makkelijk in de omgang omdat de Beagle vaak doet waar hij zin in heeft. Zijn zin is niet altijd de zin van de baas!

Even voor de duidelijkheid: deze hond kan een schatje zijn, maar is niet aan te raden voor beginners op hondengebied.

De Beagle staat verder bekend om zijn gehuil. Uit protest of om aandacht te vragen wil deze hond regelmatig een toontje hoger zingen. En dat is niet altijd leuk. Dit is typerend voor de Beagle.

Deze hond heeft een kortharige vacht die vaak uit drie kleuren bestaat: zwart, bruin en wit. Hij heeft een wat langere staart en grote oren die goed verzorgd moeten worden! Omdat zijn oren zo groot staan heeft hij snel last van ontstekingen. Houd hier dus rekening mee!

Nog een kleine tip maar erg handig om te weten: de Beagle is van oudsher een jachthond, dus houd hier rekening mee. Ondanks dat hij nu vooral als huishond gehouden wordt, zit het jagen hem in het bloed!

foto: http://www.beaglejarjesto.fi

Lees ook:Slimme Beagle redt leven van baasje
Lees ook:Uitgelicht: de Airedale Terrier
Lees ook:Uitgelicht: de Bloedhond
Lees ook:Uitgelicht: De Duitse Herder
Lees ook:Huisdierentest Dierenbescherming vernieuwd!

Eén reactie op “Uitgelicht: De Beagle een echte wijsneus!

  1. w.van balkom

    Dat wat je schrijft over de beagle klopt wel hij is eigenwijs maar ook ontzettend lief en ik kan het weten want ik heb er een die is 5 jaar maar ze zijn ook ontzettend slim ,want ze kunnen heel goed kenbaar maken wat ze willen als tie uit wil bv komt tie tegen je aan hangen of hij gaat heel demostratief bij de deur zitten en als zijn eten op is of het water rammelt tie met zijn voerbak greotjes wilma

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.