Archief: 2006

De beste wensen voor iedereen!

Het einde van het jaar is genaderd en dat betekent voor mij een afscheid. Een afscheid van de trouwe katenhond lezers. Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier aan de site gewerkt, maar ik heb besloten om ermee te stoppen.

Ik heb een nieuwe baan gekregen, waar ik vanaf woensdag al mijn tijd in ga stoppen. Maar wees niet getreurd, want de mensen van Blog.nl hebben een goede vervanger gevonden. Binnen nu en een aantal weken zullen jullie weer dagelijks op de hoogte gehouden worden van alle nieuwtjes op het gebied van katten en honden!

Rest mij verder jullie allemaal een heel goed nieuwjaar te wensen, vol vreugde en geluk. Doe voorzichtig met het vuurwerk en zorg ervoor dat je het nieuwe jaar met al je vingers nog kunt beginnen haha.

Bedankt voor alle reacties op deze blog en ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze site te bezoeken!

 

Nog maar een vraagbaak dan!

Luitjes ik wens jullie als eerste hele fijne kerstdagen toe met veel gezelligheid en lekker eten natuurlijk!

Waar ik eigenlijk benieuwd naar ben is het volgende. Was het bij jullie ook zo'n succes om de kerstboom op te zetten samen met jouw viervoeter? Ik weet niet hoe jullie hond of kat is, maar Doerak die is erg gecharmeerd van kerstballen. Dat betekend dat net opgehangen kerstballen op de grond belanden of kapot vallen. Ook de slingers hebben heel wat te verduren..

Hoe is de jaarlijkse traditie van kerstboom optuigen bij jullie gegaan?

 Barst maar los met de verhalen. Ik ben erg benieuwd!

Tijd voor een nieuwe vraagbaak!

Eerder vandaag konden jullie de spannende verhalen van onze Doerak lezen. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of jullie ook dit soort zaken meemaken met de kat.

 

Wie heeft er ook zo'n kat die je overal achterna loopt waar je ook maar heen gaat?

Ik ben benieuwd of Doerak een uitzondering is of dat er meer 'gekken' zijn hahaha.

Uitgelicht: de Abessijn

Een paar dagen geleden lichtte ik weer een hondenras toe, maar nu zijn de katten aan de beurt. Dit keer even aandacht voor de Abessijn. Deze kat vindt zijn oorsprong in de woestijn van Ethiopië.

De Abessijn is een kat  die een indrukwekkende en sierlijke bouw heeft. Daarnaast heeft hij een opvallende vacht. Het is echt een plaatje om te zien. Zijn vacht kan onder meer voorkomen in de kleuren, zwart, zandkleurig en rossig. Verder heeft hij een kortharige vacht en een stevig, gespierd en lenig lichaam.

De Abessijn is dol op de zon. Hij zal ook regelmatig lekker in het zonnetje liggen. Daar doe je hem een groot plezier mee. Je moet deze kat niet alleen achterlaten, dat vind hij echt niet prettig.  Daarnaast is hij vrolijk, intelligent, lief en heel aanhalig.

Een leuke kat om in huis te hebben, maar zoals eigenlijk altijd op gaat, je moet hem voldoende aandacht geven!

bron: www.kattenplaza.nl  foto: www.katpage.nl

 

Engelse hond ondergaat facelift!

Bulldog Shankey uit Engeland is naar mijn weten de eerste hond ter wereld die een facelift heeft gekregen.  Niet alleen mensen hebben dus de luxe om een facelift te ondergaan, maar schijnbaar kan het nu ook bij dieren. Wat een luxe!

Bulldogs staan bekend om hun rimpels, maar bij Shankey waren het er zoveel dat ze voor zijn ogen bleven hangen. Met als resultaat dat Shankey helemaal niks meer zag.

Toen hij op straat werd gevonden en naar een dierenkliniek werd gebracht, wist de dierenarts meteen wat hij moest doen. Een facelift dus. De operatie is voorspoedig voorlopen en het goede nieuws is dat Shankey weer kan zien. Ook heeft hij inmiddels een nieuw baasje gevonden.

Wat een uniek verhaal dit! Zolang het voor medische doeleinden blijft, vind ik het een goed initiatief. Zoals de Bulldog in dit verhaal, die weer kan zien. Dat is heel prettig uiteraard. Ik hoop alleen niet dat mensen hun dieren een facelift laten ondergaan puur voor het uiterlijk, want dan ben je toch verkeerd bezig. Maar we zullen zien waar het schip strand!

bron: Msn, foto: www.flickr.com

Herder redt baasje van ontvoeringspoging

Een 23-jarige vrouw uit Enschede kroop afgelopen zaterdag door het oog van de naald. Tijdens het uitlaten van haar hond, een Mechelse Herder, werd ze door twee mannen gegrepen en een auto ingetrokken.

Maar dankzij haar dappere hond werd haar dit hachelijke avontuur bespaard. De hond beet in de arm van de bestuurder. Daardoor lieten de mannen los en reden ze weg.

Helaas is de vrouw door alle consternatie vergeten het kenteken te noteren, dus het zal lastig worden de daders te achterhalen. Maar alle lof voor deze dappere hond! Die heeft zijn baasje een hoop ellende bespaard! En dit zijn nog eens leuke berichten om te melden!

Bron: TC Tubantia

Tijd voor de stelling van de week!

Gister berichtte ik over een Franse eikel die zijn hond uit een rijdende auto heeft gedumpt. De hond had zoveel verwondingen dat hij een spuitje kreeg.

De dader die dit op zijn geweten heeft, moet zelf achter een auto gespannen worden en een ritje door Rotterdam maken. Zulke mensen worden niet of nauwelijks gestraft en leren hier niks van.

Mee eens of niet? Wat voor ideeën hebben jullie voor een toepasselijke straf voor deze eikel? Gooi het in de groep!

Hond achter auto aan gesleept in Rotterdam

De bestuurder van een Franse auto in Rotterdam heeft zondagavond zijn hond uit de auto gegooid tijdens het rijden.  het arme dier bleef echter vastzitten, waardoor hij werd meegesleept.

Getuiten zagen dit alles gebeuren en toen de hond uiteindelijk losraakte, was hij zwaargewond. De mensen van de dierenambulance probeerden hem nog te redden, maar vanwege zijn zware verwondingen kreeg het arme dier een spuitje.

Wat een enorme eikel die man zeg! Op de site van het AD  noemen ze ook nog het kenteken van de Franse auto maar zover wil ik niet gaan. Wel blijf ik erbij dat dit in en intriest is. Als ik die kerel in mijn handen zou hebben, dan zou ik hem eens achter mijn auto aan willen slepen. Eens kijken hoe hij het er dan vanaf brengt…

 

Uitgelicht: de Bloedhond

Het is alweer een week geleden dus de hoogste tijd om een hond onder de loep te nemen. Dit keer aandacht voor een heel bijzonder ras.; de Bloedhond.

Deze hond komt oorspronkelijk uit België, maar is in Engeland verder ontwikkeld. Wel wordt België erkend als land waar de Bloedhond vandaan komt.

De Bloedhond is een hond met een heel bijzonder uiterlijk. Of je vindt hem erg mooi, of je vindt hem oerlelijk. Er is geen middenweg.

De Bloedhond wordt onder andere veel voor de jacht gebruikt. Dankzij zijn uitstekende speurneus weet hij wild feilloos te vinden. Ook is het een echte bloedjager.

Alzheimer kan ook katten treffen!

De ernstige ziekte Alzheimer kan niet alleen mensen treffen, maar ook katten. Uit onderzoek van Amerikaanse en Engelse onderzoekers blijkt dat oudere katten deze ziekte ook kunnen krijgen.

De wetenschappers troffen dezelfde substantie aan, die typerend is voor de ziekte, bij de katten.  Bij mensen met de ziekte van Alzheimer komen in de zenuwcellen typische eiwitten voor die de overdracht van signalen in de hersenen verstoren. De onderzoekers vonden nu in hersenen van katten met zenuwstoornissen dezelfde eiwitten.

Ondanks dat het aantal onderzochte katten klein is, zijn de resultaten van belang om het verouderingsproces beter te begrijpen.

De resultaten van dit onderzoek zullen leiden tot meer onderzoeken naar de ziekte van Alzheimer. Misschien kunnen de wetenschappers medicijnen ontwikkelen die deze ziekte zou kunnen bestrijden. Omdat katten minder oud worden dan mensen zijn ze beter geschikt om onderzoek naar te doen.