Uitgelicht: de Bloedhond

Het is alweer een week geleden dus de hoogste tijd om een hond onder de loep te nemen. Dit keer aandacht voor een heel bijzonder ras.; de Bloedhond.

Deze hond komt oorspronkelijk uit België, maar is in Engeland verder ontwikkeld. Wel wordt België erkend als land waar de Bloedhond vandaan komt.

De Bloedhond is een hond met een heel bijzonder uiterlijk. Of je vindt hem erg mooi, of je vindt hem oerlelijk. Er is geen middenweg.

De Bloedhond wordt onder andere veel voor de jacht gebruikt. Dankzij zijn uitstekende speurneus weet hij wild feilloos te vinden. Ook is het een echte bloedjager.

Deze hond is niet de ideale hond, maar dat is uiteraard geen enkele hond. Hij is niet altijd superlief, maar net als een mens kan hij ook zijn nukken hebben.

In huis is hij in principe goed te houden, mits hij maar voldoende beweging krijgt ( wat voor elke hond geldt).  Een nadeel is dat je de Bloedhond niet altijd los kunt laten omdat hij zo graag zij neus volgt, dat hij alles en iedereen vergeet. Houd daar dus rekening mee!

Verder is hij geen waakhond en houdt hij er niet van om veel alleen te zijn. Zorg dus voor een leuk vriendje. Daarnaast kwijlt hij behoorlijk, maar is het ook een heel zelfstandige hond!

Als hij zijn baas gevonden heeft, is hij erg lief, gemoedelijk en een vriendelijke hond.

Qua uiterlijk ziet hij er misschien wat vreemd uit. Zijn vel hangt nogal los en is dun. Dat komt met name naar voren bij zijn hoofd en hals. Hij is een sterke hond. Verder heeft hij een lang, smal en diep hoofd.

Hij komt voor in de kleuren, zwart en roestbruin, en andere bruin met roodtinten.

bron: Bloedhonden Club foto:  Flickr

Lees ook:Uitgelicht: de American Bulldog
Lees ook:Uitgelicht: de Pers
Lees ook:Uitgelicht: de American Indian dog
Lees ook:Uitgelicht: de Tonkinees
Lees ook:Uitgelicht: de Japanse Bobtail!

5 reacties op “Uitgelicht: de Bloedhond

 1. Martin Monkel

  Leuk informatief stukje over dit bijzondere ras.

  Als mensen meer informatie willen over de bloedhond kunnen ze wellicht het beste even de website van de Nederlandse Bloedhonden Club bezoeken.

  Adres is http://www.bloedhond.nl

    /   Beantwoorden  / 
 2. evert

  Ik heb geleerd dat dit de chien de st huber is oftewel de sint hubertushond. maar bloed hond nee er zijn veel meer rassen die op het zweetspoor jagen. teckels bijvoorbeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marie-claire

  Dat een bloedhond een bloedjager is en niet los kan lopen is volledige flauwe kul. Ik heb nu zo’n 25 jaar bloedhonden en deze lopen altijd los, terwijl ik altijd met ze gewerkt heb en nog steeds werk. Het verschil zit in de manier van werken, zweet of cleanboot en over het algemeen werken wij met de honden op cleanboot. Mijn honden zijn nog nooit achter wild aangegaan.
  Wil je meer weten? Kom eens kijken op Ede (laatste zaterdag van de maand) of op Havelte (2e zondage van de maand

    /   Beantwoorden  / 
 4. sjaak

  Wat een waardeloos stukje en wat een waardeloze foto. de foto is geen Bloedhond maar een bayer (wordt ook wel eens ten onrechte bloedhond genoemd).
  Ga nog maar eens een keer je huiswerk doen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. w en p

  de hond die getoont word is idd geen bloedhond , jammer want de bloedhond is bloedmooi.
  over bloedjagen is echt uit de duim gezogen een fabel want daar staat de naam bloedhond niet voor bloedhond wil zeggen zuiver van bloed, wij zijn sinds zes maanden de trotse bezitters van een bloedhond en ik heb mn voor zijn geboorte een jaar ingelezen in het doen en laten van dit ras en daar kwam dus bloedjagen totaal niet in voor , ook onze Chai kunnen wij gewoon loslaten totaal geen probleem hij is juist de gene die ons konstant in de gaten houd van waar wij naar toe gaan en hij is toch al sinds een aantal weken op de training voor de speur maar dan nog let hij op ons het is een geweldige hond die je heel goed in huis kan hebben en die een goed karakter heeft bere sterk ja!! nukken nee nog niet zal vast wel komen maar daar weet je van als je er aan begint

  grtjs

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.