Kat Twix tot twee keer toe beschoten met luchtbuks

De ruim een jaar oude kater Twix uit Prinsenbeek is dit jaar al twee keer toe beschoten met een luchtbuks door een toe nu toe nog onbekende dader.

De eerste keer werd hij net naast zijn lever geraakt en de tweede keer, afgelopen augustus, zat er een kogel in zijn nek.

Zijn bazin heeft twee keer aangifte gedaan bij de politie, maar die geeft aan niks te kunnen doen. Ze hebben te weinig aanknopingspunten. Ook de buurvrouw van Twix bazin heeft aangifte van mishandeling van haar kat gedaan, maar ook zij kreeg nul op rekest.

Drie aangiftes verder en nog steeds loopt de dader van deze brute actie vrij rond. Jammer hoor. Hij kan er gewoon mee wegkomen en Twix kan niet meer naar buiten. Het arme dier was helemaal gewend ‘s avonds lekker buiten te lopen, maar zijn bazin durft dat niet meer aan.

Een derde kogel overleeft Twix misschien niet meer. Zulk soort berichten laten me altijd flink schrikken. Als ik dan naar mijn eigen Doerak kijk, kan ik me niet voorstellen dat iemand hem niet mag. Maar ja, niet iedereen is een kattenliefhebben. Maar om ze dan meteen neer te schieten? Dat moet toch niet kunnen!

bron en foto: www.bndestem.nl

Lees ook:Katten zijn hun leven niet zeker in Roermond!
Lees ook:De echte haters
Lees ook:Opnieuw geval van dierenmishandeling
Lees ook:Hond Max bijt aanrander
Lees ook:Zwijndrechts katje verschrikkelijk mishandeld

7 reacties op “Kat Twix tot twee keer toe beschoten met luchtbuks

 1. Esther

  bij dit soort berichten ben ik altijd blij dat mijn dike kater lekker binnen is.moet eerlijk zijn dat mijn kat de eerste keer al niet meer buiten had gekomen als hij was beschoten. dat de politie weinig kan doen snap ik wel.. ze kunnen moordenaars en verkrachters nieteens oppakken laat staan iemand die op een kat schiet

    /   Beantwoorden  / 
 2. Yor

  Bij dit soort berichten verbaas ik mij telkens weer met welk gemak katteneigenaren mensen veroordelen.

  Een kat is een HUIS dier, hou het dan ook in huis!
  Wie geeft jou het recht jou huisdier op mijn grond te laten lopen?
  Niemand, dus hou je beesten binnen.Serieus, de kat die bij mij in de tuin zijn behoefte gaat doen , eet het zelf op. Oke, beschieten vind ik persoonlijk ook ver gaan, maar wat als die kat nu eens jou siervogeltjes continu om zeep helpt?
  Binnen houden die beesten, moet ik met mijn krokodil ook.

    /   Beantwoorden  / 
 3. linsey

  als ze dat mijn kat zouden doen had ik hem eook de eerste keer al binnen gehouden,maar mijn katje vindt het superleuk om buiten te komen, wta overigens voor de meeste katten geldt.
  niet alle katten zijn echte huismussen. denk dat dat anders is dan bij honden, die over het algemeen gewoon in huis horen.
  ik vind het gemeen om je kat binnen te houden terwijl hij ontzettend graag naar buiten wil.
  bovendien lopen er in onze straat heel veel kattenlekker buiten, waarom zou ik die van mj dan binnen houden?

    /   Beantwoorden  / 
 4. esther

  ik vind ook dat je een kat niet binnen hoeft te houden.waarom zou een kat niet los rond mogen lopen? vind ik inderdaad onzin dat moet gewoon kunnen..ik heb nu een binnenkat die niet buiten wil maar mijn vroige kat wilde dit wel en mocht dat ook.uiteindelijk is hij aangereden maar nog altijd is dit een goede manier geweest.ik had liever dat hij aangereden werd en een fijn vrij leven heeft gehad als dat ik hem moest opsluiten en hij ongelukig was

    /   Beantwoorden  / 
 5. christine

  Wie denk jij nou wie jij bent joh?Misschien ben jij wel diegen die op katten schiet grot muil.Beslissen over een dier die vrij mag lopen .Gasten zoals jij moeten opgeruiomd worden hier in nederland.Jij hebt zeker nooit liefde gehad in je leven dat je een hekel hebt aan zulke vriendelijke en zeer trouwe dieren.

    /   Beantwoorden  / 
 6. eric

  Grote kerel zeg ben jij.Jij moet beslist geen dieren in huis nemen die jou liefde en trouw geven.Ik zal jou opsluiten in een cel mafkees

    /   Beantwoorden  / 
 7. André de Hooge

  Wie schiet er hier met een luchtbuks op katten????? Vierendelen die dader!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.