Katten zijn hun leven niet zeker in Roermond!

Kattenliefhebbers denken normaal gesproken hun Poekie lekker buiten rond te laten lopen en dan komt hij wel weer naar huis als hij zin heeft. Helaas geldt dit niet voor de poezenbaasjes in de Roermondse wijk Vrijveld.

Al twee keer in korte tijd is er in Roermond met een buks geschoten op katten. De eigenaresse van de twee slachtoffertjes is woedend op de dader. Inmiddels heeft de vrouw ook aangifte gedaan bij de politie.

De bazin denkt dat een van haar katers, Spookje, is aangevallen door iemand met een buks. Daar is ze dus absoluut niet blij mee. Logisch ook, denk je je kat lekker buiten te laten lopen, komt hij al bloedend thuis. Je schrikt je rot natuurlijk.

Het lijkt er wel op dat alleen de katten van deze mevrouw de pineut zijn. Er zijn namelijk nog geen andere meldingen binnengekomen bij de politie in Roermond. Maar goed, twee is al veel te veel natuurlijk. Hopelijk wordt de dader snel opgepakt zodat alle andere poezenbeesten weer opgelucht adem kunnen halen!

Lees ook:Kat Twix tot twee keer toe beschoten met luchtbuks
Lees ook:Huisdieren vergiftigd in Groningen
Lees ook:Zwijndrechts katje verschrikkelijk mishandeld
Lees ook:73-jarige hondenbaasje aangevallen in Amsterdam- Oost
Lees ook:Dronken man schopt vrouw en hond

16 reacties op “Katten zijn hun leven niet zeker in Roermond!

 1. plien

  hoi.
  ik denk dat deze vrouw niet liegt.
  want ik heb wel eens schoten op de henriethijsenstraat gehoord maar ik dacht dat ik het verkeerd hoorde. dat is de achterkant van mijn flatje (ik woon op de josbeltjensstraat)
  dan hoorde ik schoten en dan hooorde ik een afgrijselijk katten geschreeuw.(eerst dacht ik het zal wel aan mij liggen, maar nu ik dit stukje heb gelezen denk ik dat het haar katten zijn geweest) het is wel een tijdje geleden een maandje of 2.
  maar het moet dus iemand zijn die op de willem bayerstraat woont en het balkon op de henriethijsenstraat heeft

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linsey

  Hoi plien, dus jij bent van mening dat dit echt gebeurd zou kunnen zijn? ben je hier ook mee naar de politie gestapt? Het lijkt mij dat dit een serieuze aangelegenheid is, en dat het gemeld moet worden.
  Beetje jammer dat iemand onschuldige dieren te pakken neemt. Ik hoop dat die dader snel in de kladden wordt gegrepen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. plien

  toen ik dat hoorde snachts. toen dacht ik dat ik gek was.
  maar toen ik dit gisteren voor het eerst aan het lezen was, toen moest ik meteen denken aan die ene nacht wat ik toen had gehoord.
  maar ik was al zelf in overweging om toch naar de politie te gaan en een printje te maken van deze pagina.
  maar ik wil dus nu bij deze zeggen dat ik deze week een afspraak ga maken bij de politie. :)
  want ik heb zelf ook 2 katten en die wilde ik deze zomer buiten laten maar dat durf ik nu niet meer.
  tot snel ik laat wat weten als ik er ben geweest.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Linsey

  hoi plien, dat is goed nieuws. Ik hoop dat er wat uitkomt van je bezoekje aan de politie. Deze gekken mogen niet vrij rond blijven lopen. Ik khoop voor je dat je katten van de zomer weer lekker naar buiten kunnen, want daar horen ze ook te zijn!
  Succes en laat maar weten!

    /   Beantwoorden  / 
 5. enny

  bij mij enik woon een kilometer ten westen van roermond zijn al 4 katten van mij doodgeschoten en er heeft er een in een klem gezeten. ik ben hier echt razend over. ik zou ook graag hier wat reacties op krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Linsey

  Enny ben je daarmee naar de politie gestapt? De vorige schrijfster gaf aan dat ze ook zou gaan, maar helaas hebben we daar nooit meer wat van gehoord. ben benieuwd hoe het afloopt!

    /   Beantwoorden  / 
 7. esther

  inderdaad daar ben ik dan ook benieuwd naar.. ik neem aan dat als je zoiets meemaakt je naar de politie stapt en dan word het bekend gemaakt ik vind het dan wel vreemd dat ik daar nog nix over gehoord heb… ik neem aan dat je alles zal doen als je al bijna 4 katten bent kwijt geraakt.

    /   Beantwoorden  / 
 8. enny

  ik ben er al een keer eerdermee naar de politie gestapt, en toen werd ik door de wijkagend heel bot behandeld, tot ik zei dat hij ook op vogels schoot, toen was het plotseling een andere zaak. nu heb ik net weer de politie gebeld. nu komt er iets meer, maar er komt vervolg.

    /   Beantwoorden  / 
 9. enny

  het zijn al trouwens 6 katten en ik heb bewijs, een rontgenfoto van een van mijn verdwenen katten met een kogel in zijn kop.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Linsey

  Nou wat wil de politie nog meer zou ik zeggen? je levert het bewijs al aan voor ze. hoeven ze alleen de dader nog maar te zoeken, als er nou nog meer getuigen zich zouden melden, dan staan jullie ook weer sterker….
  misschien is dit helaas weer een geval van niet belangrijk genog voor de politie. Beetje jammer alleen dat dit weer geen prioriteit heeft. Die arme beestjes vragen er ook niet om om afgemaakt te worden!
  Maar wat een rare kerel die wijkagent Enny! Ik kan me voorstellen dat je zo niet bemoedigt wordt om verder te gaan, maar bedenk wel, de aanhouder wint!

    /   Beantwoorden  / 
 11. twan (zoon van enny)

  hoi, ik was van plan om hier in de buurt briefjes rond te brengen en ze allemaal op een paar plekken te verzamelen van mensen die elke dag langs mijn huis komenom te vragen of ze ook ooit in de afgelopen 3 tot 4 jaar huisdieren zijn kwijtgeraakt. ik zou graag willen weten wat jullie antwoordt hierop is.

    /   Beantwoorden  / 
 12. esther

  sorry ik zal wel raar zijn maar vind het een raar verhaal en geloof het ook niet echt… mijn exman werkt bij de politie en dit soort gevallen nemen ze zeer series net als de gevallen van de diernmishandelaar die nu vastzit.zo snap ik ook de rontgenfoto niet aangezien je snel genoeg aan een kat kan zien dat hij in zijn kop gezchoten is en persoonlijk vind ik het dan vaag dat je daar een foto van maakt die al gauw tegen de 150 euro loopt… maar goed das mijn meening

    /   Beantwoorden  / 
 13. twan

  dit was om te kijken waarom de wond aan zijn hoofd niet overging en steeds ontstoken werdt. toe zagen ze de kogel zitten maar konden hem miet voelen en dus niet eruit halen. toen hebben ze hem laten zitten en de kat een antibioticakuur gegeven, de kogel is toen waarschijnlijk ingekapceld en toen ging de wond ook over. maar ik zou ook graag willen weten wat er nu zo gebeurt qua onderzoek om erachter te komen wat er in zo’n onderzoek gebeurd, de reden is omdat ik nieuwschierig ben en de vorrige agent niet echt veel eraan deed, we hebben hem namenljk nooit meer teruggezien.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Linsey

  kijk het kan ook aan een bepaald persoon liggen he. het wil natuurlijk niet zeggen dat alle agenten schijt hebben aan deze situaties,maar ik vind het wel raar dat in jullie omgeving zo makkelijk wordt omgegaan met deze mishandelingen. Een dier vraagt daar toch niet om? De eigenaren van de vermoorde katten verdienen alle respect en ook aandacht van de politie zodat deze zaak opgelost kan worden.

  Wel vind ik het jammer dat sommige personen n iet meer reageren terwijl ze hadden beloofd even te laten weten hoe het zou aflopen bij de polite.
  Maar houd ons op de hoogte van je avonturen twan!

    /   Beantwoorden  / 
 15. esther

  tja en toch zal ik dan wel weer vreemd zijn..als je aangifte doet van mishandeling is de politie verplicht om hier wat aan te doen… ook kan je vanuit huis geen aangifte doen en als het mijn katten betrof had ik allang op het politiebureau gestaan.en daarbij word dit dan extra onder de loep genomen omdat het voorval ook speeld bij de anderen mevrouw uit het nieuws vlakbij jullie.

    /   Beantwoorden  / 
 16. rob van veen

  Dierenmishandeling dient streng gestraft te worden maar zowel de gemeente, politie en justitie zal het een rotzorg zijn het zijn maar katten. Maar op deze mensen, daar moet ook eens op geschoten worden, want mensen zijn grotere beesten dan het dier zelf. Toen ik de mens leerde kennen kreeg ik de dieren lief.
  Iemand die een dier mishandeld die moeten ze mij maar eens geven, hij/zij zal de dag betreuren dat hij/zij geboren is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.