Aangereden kat gedumpt op vuilnisbelt?!

Een eenjarige kat uit Gilze die afgelopen week werd aangereden door een auto vlakbij zijn huis, is uiteindelijk dood teruggevonden tussen de vuilnis op een vuilstortplaats.

Volgens de eigenaar van het dier, is hij niet gewaarschuwd dat zijn kat op straat lag. Het arme dier was vlakbij huis en wist na het ongeluk nog zelfstandig naar het terrein van de vuilstort te lopen. Dat was ook vlakbij de plek van het ongeluk.

De eigenaar van het dier meent dat de medewerkers van de vuilstort er niets aan gedaan hebben om het dier te redden. Ze heben de dierenambulance veel te laat gebeld. Die kwam na 1700 uur en kon toen het terrein niet meer op.

Omstanders hadden de beheerder nog gewaarschuwd maar er gebeurde niet veel volgens de baas van de kat. Hij heeft zijn dier twee dagen na het ongeluk zelf uit de vuilnis moeten halen zodat hij hem in zijn tuin kon begraven.

De beheerder van het terrein heeft echter een heel andere versie van het verhaal. Het is absoluut niet waar dat zijn medewerkers niets gedaan hebben om het dier te helpen. Zelf zijn ze juist een ‘dierenvriend’. Wat ze dan wel gedaan hebben, meldt de man niet.

De baas van het terrein gaf aan dat de ingeschakelde gemeente adviseerde het dier in een container te dumpen. Hij weigerde dat omdat niet netjes is om zo met een dood dier om te gaan.

Kortom, de meningen zijn nogal verdeeld in dit verhaal. Zoals meestal zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. Toch blijft het een enigszins vreemd verhaal, want wanneer is de eigenaar van het dier nou op de hoogte gebracht?

Maar, alle hulp ten spijt, het arme dier kunnen we er niet mee terughalen. Die ligt nu op een veilig plekje begraven.

bron: www.bndestem.nl

Lees ook:Hond overleden door onoplettendheid baas
Lees ook:Opnieuw geval van dierenmishandeling
Lees ook:Mishandelde Amersfoortse kat na een maand weer gevonden
Lees ook:Hond bijt vrouw in hand
Lees ook:Bordeauxdog gered van wisse dood

6 reacties op “Aangereden kat gedumpt op vuilnisbelt?!

  1. lotje

    De meeste gemeentes in nederland, en dat weet ik uit betrouwbare kring,gooien doodgereden of doodgebleven katten in de container. Triest terwijl diegene waar de kat van was er misschien zoveel van gehouden heeft en het diertje nooit meer terugziet, zelfs niet om te begraven of te cremeren. M.i. kunnen ze, als het dier een tatoeage heeft, uitzoeken van wie hij/zij is geweest. Maar of ze die moeite nemen…. ik ben bang van niet. Zo blijft de eigenaar achter met de gedachte: wat is er met het dier gebeurd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. esther

    dat klopt inderdaad meestal belanden overgereden dieren daar.erg sneu maar wel waar.omstanders? dan snap ik niet dat daarvan niemand de dierenambulance gebeld heeft als de eigenaar nix deed.. iets wat ik ook vreemd vind is dat de eigenaar pas 2 dagen later de kat gaat ophalen.. en hellemala dat hij het dier in de tui begraafd…!! in nederland mag dit niet en ik ben het daar hellemaal mee eens.cremeer je kat of begraaf hem op een dierenbegraafplaats maar niet in je tuin

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bibi

    De gemeente bepaalt (bij gemeentelijke verordening) of u huisdieren in de tuin mag begraven. Als u een dier zelf begraaft, zorg dan voor voldoende diepte (minstens één meter) en wikkel het dier in een doek, deken, krant of een kartonnen doos (niet in plastic). Bedenk dat een begraven dier voor een eventuele nieuwe eigenaar van uw tuin een onverwachte verrassing kan opleveren.
    Wilt u het dier niet in uw eigen tuin begraven, dan kunt u ook terecht bij een speciale dierenbegraafplaats. Hier houdt men (tegen betaling) rekening met uw wensen en kunt u uw dier begraven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. christine

    Ongelofelijk,als iemand een dode kat ziet liggen,denk je toch wie mist dat arm diertje?Ik zou het in een handdoek doen en in een doos naar de dierenambulance breneg.Vreselijk om een lief huisdier zo.n eind te gteven.Wat zijn wij nederlanders aardig vinden jullie ook niet?Misselijk word ik hiervan!

      /   Beantwoorden  / 
  5. linsey

    dit soort berichten maakt mij ook misselijk. heel jammer dat er niet op een normale manier met dieren omgegaan kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hendrika

    gemeente?? wat een klootzakken gatverdamme
    ik walg van zulke mensen die dat doen!!
    het dier had misschien nog wel gered kunnen worden!!!
    wij missen onze geliefde kat Maggy ook al 4 weken, maar als die debielen van de gemeente onze schat dumpen in een container of in een sloot, dan weten wij toch niet waar hij is??? de mongolen, in plaats van het arme dier even naar de dierenambulance te brengen, dumpt ie het arme beestje gewoon in een CONTAINER!!
    gatverdamme, als diegene zelf aangereden wordt, zal ik hem ook even in een container gooien, en lekker laten verrotten!!

    mooi oppakke met zulke mensen,
    nouja, dat kun je geen mensen noemen,
    die mensen zijn gewoon een bult STRONT wat in de weg ligt!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.