Midge de wonderkat

Www.hln.be: Vergeet de film Up of de Vlaamse producties als ‘De helaasheid der dingen’. Vergeet sterren als Brad Pitt en Robin Wright Penn, en vergeet de zon, de rode lopers en de feestjes. Dé ster van het Filmfestival is… Midge de kat. Dat weet in alle geval de Britse krant Daily Mail.

Midge: één oog, houdt van lopen
Midge is een eenogige kat met een passie voor lopen. De 12-jarige vondeling kan samen met haar baasje al lopend gespot worden terwijl ze lopen door hun dorpje Wrose, in het westen van Yorkshire. Na het winnen van 1000 euro, besloot Martin Humphreys het geld te besteden aan zijn droom: het maken van een filmpje over zijn wel heel bijzondere kat.

Zo gezegd, zo gedaan en zo werd Midge het hoofdpersonage in een kortfilm voor kinderen. De film wordt op het prestigieuze festival van Cannes voorgesteld.

“Ze wil altijd winnen”
“Midge en ik lopen al vijf jaar samen. Ze volgde me toch al naar de lokale winkel waar ze buiten op me bleef wachten. Soms kwam ze zelfs achter me aangelopen. Op een dag heb ik beslist om samen met haar te lopen. Ik probeerde haar te verslaan, maar toen gebeurde er iets heel bijzonders. Ik zag uit mijn ooghoeken hoe ze versnelde, en hoe ze niet wou dat ik haar versloeg. Vanaf dan zijn we bijna elke dag gaan lopen en ja, ze verslaat me bijna altijd.”

Ga voor de rest van het artikel naar: http://www.hln.be/hln/nl/1315/Filmfestival-Van-Cannes/article/detail/854583/2009/05/14/Eenogige-kat-klaar-om-de-heldin-van-Cannes-te-worden.dhtml

Lees ook:Kat van twee Britse ministers overleden
Lees ook:De nachten van kater Dirk (4)
Lees ook:Baasje doet bank weg en per ongeluk ook kat
Lees ook:De nachten van kater Dirk (3)
Lees ook:Kerstverhaal (3) – De jongens van de Technische Dienst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.