De nachten van kater Dirk (3)

Het is nacht. Hij legt de dode muis naast zich neer en begint de regendruppels van zijn vacht te likken. Dat maakt slaperig. Eerst maar even een dutje dan, die muis loopt niet meer weg. En terwijl zijn gouden ogen langzaam dichtvallen, denkt hij aan thuis. Hij denkt aan zijn mensen, die het hele jaar op dezelfde plek wonen. Een plek waar het altijd warm is. Maar waar zelden wat te beleven valt. Daarom leeft hij ’s zomers liever buiten. Tussen de vogels en de muizen, tussen de luchtjes, tussen de sloten die wriemelen van leven. Lekker buiten, dicht bij het vuur.
 

Elke zomer maakt Dirk tochten. Meestal duren die twee of drie weken, soms vier. En dan is hij weer even een weekeinde thuis. In de herfst komt hij altijd terug. Dan verandert de alerte jager in een spinnende berg bont, die de hele winter de gemakkelijkste stoel van het huis bezet houdt. Maar Dirks zomertochten worden steeds langer. En nu is hij al zeven weken weg! Terwijl het al bijna oktober is en het al dagenlang pijpestelen regent en nog flink onweert ook. Als ik er aan denk wat er allemaal gebeurd kan zijn, is het net of een vuist mijn maag omknelt. Visioenen van een doornat geregende hoop zwartwit en rood langs de kant van een snelweg…


(Wordt vervolgd…)

Lees ook:De nachten van kater Dirk (4)
Lees ook:De nachten van kater Dirk (2)
Lees ook:Poes op de bus, pas in sorteercentrum ontdekt
Lees ook:Ika met de reuzenoren
Lees ook:Binnenpret

Eén reactie op “De nachten van kater Dirk (3)

  1. chantal jansen

    Hallo,

    Gisteren heb ik jullie verteld over Petra uit Rotterdam en haar mishandelde hond Angel. Vandaag heeft zij mij een e-mail geschreven met daarin dat de steunbetuigingen binnenstromen. Er heeft zich zelfs een advocaat gemeld ,en heeft aangeboden hond Angel gratis te verdedigen in de rechtbank.Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar helaas gaat het niet goed met Angel. Ze is erg slaperig en loopt zigzaggend door het huis.Vandaag worden foto`s gemaakt ,want er word gedacht dat er toch meer aan de hand is. Ik hoop dat jullie nog een keer een stukje willen zetten over deze dramatische gebeurtenissen.Het is erg belangrijk dat we door blijven gaan met deze steunbetuigingen. Verdere info zie mijn weblog http://dierenhulptegengeweld.web-log.nl

    Bedankt mvg chantal jansen(animalsnr1site)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.