Uitgelicht: de Vizsla draadhaar

Ok, het is alweer een tijdje geleden, maar ik vond het een goed idee om weer eens wat honden- en kattenrassen onder de loep te nemen. Ik wilde graag met de Vizsla draadhaar de spits afbijten.

De Vizsla vindt zijn oorsprong in Hongarije, alweer hij veelal voor de jacht werd ingezet. Tegenwoordig zie je ze voornamelijk als huishond, maar met de voorwaarde dat ze hun jachtinstinct regelmatig mogen inzetten!

 

De Vizsla is zeer aanhankelijk, leergierig en een gevoelige hond, wat maakt dat hij goed is op te voeden. Wil je een waakhond, dan moet je naar een ander ras kijken, want over het algemeen zal hij vriendjes zijn met iedereen.

Omdat hij zeer sociaal is kan hij goed overweg met andere honden en ook kinderen. Ben je de hele dag van huis dan is de Vizsla geen geschikte hond voor jou.

Wat uiterlijke kernmerken; de kleur van zijn vacht kan variëren van geel tot lichtbruin . Verder heeft hij uiteraard lang, draadhaar, wat kan verschillen van zacht tot heel ruw. Overbodig om te zeggen dat hij wekelijks geborsteld moet worden.

De Vizsla is dus een sociale, vriendelijke hond die voldoende aandacht en verzorging nodig heeft. Geef je hem dat genoeg, dan heb je een vriendje voor het leven!

bron: www.hondenplaza.nl foto: www.quodijins.nl

Lees ook:Uitgelicht: de American Curl
Lees ook:Uitgelicht: de Europese korthaar
Lees ook:Uitgelicht: de Afghaanse Windhond
Lees ook:Uitgelicht: Labrador Retriever
Lees ook:Uitgelicht: de Birmaan

3 reacties op “Uitgelicht: de Vizsla draadhaar

 1. esther

  aparte hond ik vind het draadhaar erg lelijk en er zit onwijs veel werk aan de vacht.ze zijn wel erg lief en leergierig dus wat dat betrefd zou hij hier goed in huis passen.maar nee niet echt mijn ras

    /   Beantwoorden  / 
 2. linsey

  je hebt ook een vizsla korthaar en dat vind ik wel een mooie hond. zelf houd ik ook niet van dat lange haar. lijkt me ook lastig te onderhouden..

    /   Beantwoorden  / 
 3. esther

  ik vind dat kroeshaar lelijk op hun gezicht:

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.