Uitgelicht: Labrador Retriever

Het is weer eens tijd voor een nieuwe hond van de maand. En hoe vanzelfsprekend, vandaag wordt de Labrador retriever uitgelicht. Een vriendelijke, trouwe hond, die de laatste tijd dan ook vaak als blindegeleidehond wordt gebruikt. De Labrador retriever is afkomstig uit Newfoundland en Labrador. Hij stamt af van de St. Johns-hond. Vanuit dit ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal rassen, zoals de Gordon setter, de spaniël, de Flatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever.
Bron foto: http://www.officiallabradorguide.com

De St. Johns-hond werd door de eskimo’s gebruikt voor de visvangst, de labrador werd gefokt voor de eendenjacht en voor de jacht in moerassige gebieden. De retriever heeft rudimentaire zwemvliezen tussen zijn tenen.

De vacht van de labrador is kort en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. Eenmaal per week borstelen is voldoende. De labrador komt voor in de kleuren zwart, geel, variërend van roomwit tot vossenrood (ook wel fox genoemd), en chocolade (bruin).
Vroeger waren de labradors vooral zwart; geel kwam ook wel voor maar in veel mindere mate. In de jaren ’70 werd de gele kleur pas echt populair. Chocolade werd gezien als een ‘fout’ en is pas vele jaren later als raskenmerkend toegevoegd aan de ras standaard. Een labrador weegt ongeveer 35 kilo.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Labrador_retriever

Lees ook:Chocola is funest voor je hond, toch?!
Lees ook:Tanden poets-les voor je hond
Lees ook:Uitgelicht: de Vizsla draadhaar
Lees ook:Uitgelicht: de Teckel
Lees ook:Hond dood door vergiftiging in Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.