Honden richten bloedbad aan onder grazende schapen

Honden richten bloedbad aan onder grazende schapenIn een weiland in Frankrijk heeft zich afgelopen week een drama voltrokken. Drie honden, waarvan twee Duitse Herders hebben 70 schapen doodgebeten.

De honden wisten op een of andere manier door het hekwerk te komen en kwamen zo bij de grazende schapen. Vervolgens richtten de beesten een waar bloedbad aan onder de 70 schapen.

De dieren werd als niet gevaarlijk beschouwd en gingen als huidier door het leven. De Franse politie vindt het ook onbegrijpelijk wat hier is gebeurd.

Tsja, dan sta je dus even gek te kijken. Hoe kunnen zulke ‘lieve’ dieren zich ontpoppen tot zulke wrede moordenaars? Blijkbaar waren de honden niet zo lief als men dacht. Ik zeg, afmaken die honden. Hebben ze eenmaal bloed geproeft, dan willen ze meer.

bron: www.metrotime.be foto: www.flickr.com

Lees ook:Hond achter auto aan gesleept in Rotterdam
Lees ook:Tijd voor de stelling van de week!
Lees ook:Dierenbescherming neemt Husky’s in beslag
Lees ook:Politiehonden zorgen voor overlast
Lees ook:Gekloonde honden gaan nu zélf verder klonen

10 reacties op “Honden richten bloedbad aan onder grazende schapen

  1. esther

    ik denk dat elke hond dit gedrag wel zou kunnen vertonen omdat een schaap weg gaat rennen en ze er automaties achteraan gaan.mijn hond rent ook achter een konijn aan wat ik tegen kom en ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat als hij hem krijgt het dier het overleefd.als dat zou betkenen dat ik in zo’n geval mijn hond zou moeten laten afmaken omdat ze bloed geproeft heeft ben ik het daarmee oneens.een hond rent er vaak instinctief achteraan en niet om ze moetwiliig dood te bijten

      /   Beantwoorden  / 
  2. linsey

    er is wel een verschil tussen een hond die achter een konijn aangaat in het bos en deze drie honden. zij zijn doelbewust hier naartoe gegaan. hebben de schapen de stuipen op het lijf gejaagd en er 70 gedood! En dat terwijl ze in een weiland stonden die goed omheind was met hekwerk. Op een of andere manier is het de honden toch gelukt om er doorheen te komen.
    Ik zeg niet dat alleen herders dit soor dingen doen, maar in dit geval waren het herdershonden die bloed proefden.
    Voor het zelfde geld waren het golden retrievers of labradors. noem maar wat.
    ik denk toch echt dat deze honden wel een steekje los hadden zitten.
    70 schapen is wel wat anders dan 1 konijn.

      /   Beantwoorden  / 
  3. esther

    ik doelde op jouw zin eens bloed geproeft dan willen ze meer.ik kan niet oordelen over een half verhaal en waar ik de rest niet van weet dus kan ik ook niet weten of dit moetwillig gebeurd is of doordat de schapen zijn gaan rennen en de honden er achteraan gegaan zijn.mijn reactie was vooral gebaseerd op dat zinnetje

      /   Beantwoorden  / 
  4. Henriette

    Klaarblijkelijk bezit je zelf geen hond en ben je er niet mee bekend met hun gedrag.
    Alles wat wegrent is prooi voor een hond.
    En, 70 schapen dood door 3 honden is cijfermatig niet haalbaar, zelfs onmogelijk.
    Schapen hebben de neiging zichzelf dood te rennen als ze achterna gezeten worden.
    23 schapen per hond is dan ook uit de duim gezogen.
    De mens als carnivoor zijnde bijt zichzelf ook geen stuk uit de armen of zet de tanden in andermans nek als ze bij zichzelf eens een bloederig wondje afgelikt hebben.
    Je redenatie is dan ook ver te zoeken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sonja

    Ook hier bij ons in het dorp is het voorgekomen dat twee herdershonden schapen hebben doodgebeten. Ze hebbe vier schapen echt opengebeten. Deze schapen hebben zich niet doodgerend maar zijn dus echt doodgebeten. De details zal ik jullie besparen, maar het zag er niet florisant uit.
    De oude herder had al een verleden dat hij ook andere honden aanviel, en die hebben ze laten inslapen. De jongste hebben die mensen nog. Maar die ligt nu aan een ketting bij huis.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Manon

    Een hond valt nooit zonder reden aan, een dier valt nooit zonder reden aan. In dit geval, omdat schapen beginnen te rennen, omdat andere honden mee doen.

    Hangjongeren hebben ook minder moeite om iemand in elkaar te slaan als er wat vrienden bij hangen.

    Dieren doen NOOIT iets zonder reden. Dit ook gericht op je andere berichten over aanvallen!

    Ik maak jou ook niet af als je een stuk vlees eet, maar erachter komt dat het niet biologisch is.

    Wie is hier nou wreed. Jij, die het vlees eet van dieren die nog meer mishandelt zijn dan ieder ander, of die honden die geen besef hebben van hun acties. Die het op instinct doen.

    Het is mogelijk vegetariër te zijn, je moet de wilkracht hebben. Het boeit je duidelijk niet, als je het niet bent, of niet probeert.

      /   Beantwoorden  / 
  7. roy

    dat kan makkelijk niemand denkt het maar wij heben een hond van 13 weken oud en sit al achter dekippen en de schapen

      /   Beantwoorden  / 
  8. Marco

    Vandaag is mij het zelfde overkomen. Mijn hond heeft een schaap verschrikkelijk toegetakelt. Heb de hond nu zo’n 4 weken uit het asiel. Binnen is de hond lief met de kids en een ieder. Luistert goed, alleen vanavond niet. Heb de eigenaar gesproken en we hebben het samen opgelost! Alleen ik snap ook niet waarom hij erin eens vandoor ging. Het gevolg was wel dat het schaap moest worden afgemaakt door de dierenarts. Heel erg voor het dier. En ikzelf voel me er ook niet zo blij onder. Wat doe je nu, 2 kinderen waar de hond dagelijks bij is, doet niets bij de kinderen. Luistert goed, alleen nu, nu heeft hij bloed geproeft zoals men zegt.
    Morgen eerst maar eens bellen met de dierenarts en het asiel.

    Ter info, mijn hond is een kruising tussen een rottweiler en een herder. anderhalf jaar oud…

      /   Beantwoorden  / 
  9. nb

    Hoi Marco,
    Ons is het andersom gebeurt in de kerstvakantie zijn er zes schapen van ons doodgebeten door een herdershond vreselijk wat een drama wij hadden de schapen echt als hobby ze hadden een naam en waren vreselijk mak ik begrijp best dat je het moeilijk vind om je hond in te laten slapen die mensen hebben ook kinderen die gek zijn op de hond maar hoe moet je dat oplossen?? wij durven de overgebleven 6 schapen niet buiten te doen waar ze niet veilig zijn ons verdriet en van de kids is heeeel groot

      /   Beantwoorden  / 
  10. Simara

    vandaag was het ook zover, Mijn hond een old american bulldog en ik liepen door het bos, ik had hem los zoals ik gewoonlijk ook doe. ik gooide een stok en hij liep erachter aan. Maar ineens was die weg, was die door een sloot naar een weiland gerend en liep hij speels naar de schapen toe. De schapen liepen natuurlijk hard weg en hij had al 1 te pakken. Ben snel naar die bewoners gegaan van de schapen en heb verteld wat er gebeurde en heb mijn hond daar weggehaald. Ik ben nog nooit zo kwaad geweest op mijn hond, maar hem laten inslapen noway!! Als 1 persoon een ander persoon dood maakt, dan geven we die ook niet de doodstraf want dat is verboden hier in NL, waarom zou je dan wel een hond die nooit een vlieg kwaad heeft gedaan in laten slapen! Het is mijn verantwoordelijkheid toch ik had hem maar aan de lijn moeten houden. En heb er grote spijt van dat ik dat niet heb gedaan maar daar sta je dan niet bij stil. Dus dat je een hond in moet laten slapen, vind ik zelf nergens op slaan. En 3 honden die 70 schapen verwonden, daar geloof ik zelf ook niks van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.