Uitgelicht: de Chihuahua!

De Chihuahua is ondanks zijn formaat heel wat mans!Oke mensen dit keer kom ik met een wel heel bijzonder hondenras, namelijk de Chihuahua. Dit ras is de kleinste ter wereld! Zijn oorsprong vindt hij in Mexico. De Chihuahua schijnt zeer populair in zowel de VS als in Engeland te zijn.

Ondanks zijn formaat is hij heel wat mans. Hij is super waaks en doet niet onder voor een grote hond. Dat is misschien ook wel zijn fout, hij is voor niets of voor niemand bang. Dit dappere beestje gaat een confrontatie met een grote hondensoort ook niet uit de weg.

Reden daarom om deze hond niet teveel bij kinderen te laten. Ondanks dat de Chihuahua denkt dat hij heel wat is, is en blijft hij maar een klein beestje. Kinderen zijn vaak lomp en kunnen hem pijn doen.

Verder is hij lief, vrolijk en levenslustig van karakter. En het grappige is, dat dit hondje echte tranen kan huilen! Je kunt daarom altijd zien wanneer hij verdrietig is.

Dit kleine beestje heeft weinig verzorging nodig. Hij weegt slechts 1 tot 2 kilo. Zo nu en dan borstelen is voldoende. De Chihuahua komt onder meer voor in de kleuren, zwart, bruin en beige.

Kortom dit ras is ideaal voor mensen die bijv. in een appartement wonen. Daar zal dit hondje zich prima op zijn gemak voelen!

bron: www.hondenplaza.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Uitgelicht: de Europese korthaar
Lees ook:Uitgelicht: de Airedale Terrier
Lees ook:Uitgelicht: de Drentsche Patrijs
Lees ook:Uitgelicht: de American Bulldog
Lees ook:Uitgelicht: de Sphynx

10 reacties op “Uitgelicht: de Chihuahua!

  1. esther

    iik persoonlijk vind dat bij elk ras kinderen kunnen je kan ze toch niet alleen laten enzowel hond als kind moeten hun grenzen kennen.ik heb een dochter en een chihuahua en ze zijn super gek op elkaar.ik ben dan ook onwijs gek op dit ras.in augustus komt er een pup bij waarschijnlijk van het ras ierse setter.maar kan ook wel gewoon een vuilnisbakkie worden

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    het is wel zo dat die kleine hondjes minder kunne hebben dan bijv. een rotweiller. in die zin moet je dus extra goed opletten met kinderen en honden. Natuurlijk geldt dat voor alle honden, maar voor kleine nog meer.

      /   Beantwoorden  / 
  3. esther

    tnx voor de tip maar we hebben onze chihuahua herplaatst doordat hij niet goed ging met mijn dochter

      /   Beantwoorden  / 
  4. linsey

    Esther: wat voor problemen waren er dan?
    hoe kan het dat het ineens niet goed ging? Ze waren toch gek op elkaar?
    jammer dat je hem weg moest doen!

      /   Beantwoorden  / 
  5. esther

    hij is niet hellemala weg gegaan hij is bij mijn vader gaan wonen.het is altijd een heel dominant hondje geweest en vooral de laatste maanden maakte hij veel spullen kapot van mijn dochter en begon ook haar te bereiden om macht over haar te krijgen.. toen hij vervolgens grommend bij haar speelgoedbak ging zitten vond ik het te ver gaan.het is een schat van een hond maar wil al je aandacht hebben en als die het niet krijgt gaat hij slopen uit jaloezie.ik was als de dood dat hij mijn dochter zou bijten en toen ik het verhaal bij mijn vader neerlag zei die meteen dan mag hij hier wel komen.mijn vader was zijn vaste oppas in de vakanties.als we er nu zijn dan heeft hij een klein muilkorfje om of mijn vader laat hem buiten.dus een erg goede oplossing ik weet niet of ik het echt had gekund hem weg te doen naar een ander tehuis.ik heb ook wel wat tranen gelaten maar als ik daar dan kom en mijn grote papa met een klein chihuahuatje op schoot zie is het goed:) mijn vader is alleen en werkt niet en Bobby gaat ook overal mee naartoe:)

      /   Beantwoorden  / 
  6. linsey

    ok, dan heeft het gelukkig nog een goede afloop. is hij niet helemaal uit het zicht he. maar dit is idd misschien een verstandige oplossing, want als een hond jaloers is, kan hij gekke dingen doen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. esther

    precies:) nou wisten we dat een chihuahua dit gedrag altijd wel vertoond maar ik had verwacht dat dit minder zou zijn als ze samen zouden opgroeien naief dat ik ben.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Steph

    Hallo, Esther

    Welke variant was het voor Chihuahua langharig of kortharig?
    Heb jij misschien nog en foto ergens op een internetsite staan van je Chihuahua.

    Ik wil er zelf ook 1 kopen maar wil niet dezelfde fout maken al jij.
    Voorheen hadden wij een anderen maar dat was een schat van een dier. We willen graag weer zo’n lieverd.
    Als je nog op dit bericht zou reageren zou ik dat erg fijn vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  9. sifra

    Uw dochter en chihuahua gingen jusit toch wel goed met elkaaar, dat zei u eerde , u zei: ze zijn stapelgek op elkaar.
    hoezo is dat ineens over dan.?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.