Welke honden kunnen goed met kinderen?

Het is bijna altijd lastig om te kiezen tussen al die mooie rassen, maar wanneer je een kind hebt, is die keuze nog wel wat belangrijker. Want welke rassen zijn geschikt in de omgang met kinderen? Nu.nl bracht een lijstje met ‘kindervrienden’ uit. Kijk gauw of jouw hond er bij staat!;

Beagle
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer 8-14 kilo. Beagles verharen. Indien jij of een ander familielid last heeft van allergieën, is het verstandig om naar een ander ras uit te kijken dat met kinderen overweg kan.

Bassett Hound
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer 18-27 kilo. Gaat goed samen met andere honden en huisdieren. Heeft weinig beweging nodig.

Cairn Terrier
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer 6-7.5 kilo. Weinig haaruitval.

Cocker Spaniel
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer 12.5-14.5 kilo. Heeft wel regelmatig beweging nodig.

Dashond
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer tot 9 kilo. Hebben weinig beweging nodig. Hebben weinig last van haaruitval en hebben gemiddeld beweging nodig.

Golden Retriever
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer 27-36 kilo. Ze zijn makkelijk af te richten. Kunnen goed samen met andere honden en huisdieren. Hebben dagelijks beweging nodig. Houden ervan om met ballen en ander speelgoed te spelen, dus komen makkelijk aan hun beweging.

Labrador Retriever
Over het algemeen een niet bijtende hond. Gaat goed samen met kinderen. Gewicht: ongeveer 25-34 kilo. Hebben weinig verzorging nodig. Dagelijkse beweging is noodzakelijk.

Lees ook:Baasjes geven hun honden veel te weinig beweging!
Lees ook:Uitgelicht: de Afghaanse Windhond
Lees ook:Uitgelicht: Labrador Retriever
Lees ook:Uitgelicht: de Vizsla draadhaar
Lees ook:Uitgelicht: de Blauwe Rus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.