Honden op visite bij bejaarden in Haren

Bejaarden krijgen honden op visiteDe Stichting Welzijn Ouderen in Haren heeft een creatieve manier bedacht om de oudjes bezig te houden. Vanaf heden mogen honden een bezoekje brengen aan de bejaarden. Het schijnt dat de mensjes helemaal opfleuren wanneer ze met een hond mogen knuffelen etc.

Hiermee hoopt de Stichting meer vreugde in het leven van de bejaarden te brengen. Feit is dat de oudjes langzaam wegkwijnen in de verzorgingstehuizen. Ook al is de hulp nog zo goed bedoeld, ouderen zijn vaak afhankelijk van de bezoekjes van familie en vrienden.

Als de komst van honden hier verandering in brengt, juich ik dit initiatief van harte toe. Ik kan me goed voorstellen dat de oudjes ook eens met andere dingen bezig willen zijn.

De eerste ontmoetingen staan gepland op 4 oktober, werelddierendag. Wie weet volgt de rest van Nederland dit goede voorbeeld?

bron: www.telegraaf.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Maltezer Moppie is huisdier van het jaar 2005
Lees ook:Nieuwe website voor herplaatsing huisdieren
Lees ook:Dierenbezoek in ziekenhuis Utrecht
Lees ook:Belgisch Asiel moet dieren laten in slapen
Lees ook:Nieuw: 24 uur hulp bij spoedgevallen!

2 reacties op “Honden op visite bij bejaarden in Haren

  1. Astrid Gelderblom

    Hallo

    Ik heb een vraagje. Bestaat er iets dat mensen die niet in een bejaardenhuis wonen ook af en toe een paar uur een hond op visite kunnen krijgen?
    Mijn moeder is 81 en woont nog op zichzelf. Ze wil een hond maar dat is geen goed idee omdat ze er zelf niet echt voor kan zorgen en dat gaat dan ten koste van een hondje die dan weer een andere bass moet zoeken. Nu dacht ik dat als we een paar uur per week een hond kunnen vinden die bij haar op visite kan gaan haar misschien blij kunnen maken. Maar ik weet niet of er zoiets in Dinteloord NB is?

      /   Beantwoorden  / 
  2. rinskebosma

    Hallo Astrid,

    Ik heb eens rondgekeken en raad je aan eens te informeren/kijken op de site: http://www.diereninzorgenwelzijn.nl/
    Daar staat veel informatie over dit onderwerp. Als je daar niet vindt wat je zocht, kom dan gerust nog eens terug, dan informeer ik nog even verder voor je.

    Succes!

    Groeten,

    Rinske

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.