Dierenbezoek in ziekenhuis Utrecht

Het Wilhelmina Ziekenhuis introduceert het dierenbezoek voor zieke patientjes die langer dan twee weken moeten blijven. Ze heeft een onderzoek gehouden onder patientjes en daaruit blijkt dat zij hun vrienden en huisdieren het meeste missen.

Naar aanleiding daarvan is besloten dat huisdieren voortaan op bezoek mogen komen. Zij moeten wel ingeent zijn en geen vlooien hebben. Alleen kinderen die langer dan twee weken in het ziekenhuis liggen, mogen hun viervoeter op bezoek vragen.

De 7-jarige Eva uit Lienden had de primeur. Zij kreeg haar hond op bezoek. Eva ligt in het ziekenhuis omdat ze een auto-ongeluk heeft gehad.

Kijk dit is nou eens een super initiatief ! Hoe maak je die kids weer blij? Nou door ze hun hond te laten zien! Uit veel onderzoeken is ook gebleken dat dieren een positief effect kunnen hebben op de mens.

Ik vind dit hartstikke leuk! En er wordt voor gezorgd dat de dieren niets smerig zijn en infecties kunnen overbrengen. Geweldig toch! Hopelijk zullen andere ziekenhuizen snel volgen!

bron en foto: www.ad.nl

Lees ook:Ook dieren hebben recht op seks?!
Lees ook:Huisdieren overleden als gevolg van de hitte
Lees ook:Wordt het leven te duur? Huisdier eruit!
Lees ook:Eerste uitzending Dierz morgen op tv mét leuke extra’s!
Lees ook:Huisdieren geweerd in Taxbus Helmond en omstreken

Eén reactie op “Dierenbezoek in ziekenhuis Utrecht

  1. esther

    ik vind dit heel erg goed.. ik heb heel veel gelezen en bestudeerd over dit onderwerp.. kinderen halen ontzetend veel lol en pezier uit de beestjes maar ook ouderen hebben hier veel baat bij

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.