Zwols asiel zit bomvol met katten

Dierenasielen kampen met overschot aan kattenHet dierenasiel in Zwolle kampt met een ernstig overschot aan katten. Op dit moment zitten er zo’n 126 katten in het asiel, waaronder veel kittens. Die zouden makkelijk herplaatst kunnen worden, maar dat is helaas niet waar.

De concurrentie van sites zoals Marktplaats is groot. Daar kunnen mensen de beestjes vaak gratis meenemen terwijl je in het asiel algauw 60 tot 70 euro kwijt bent. Maar daarvoor worden ze wel ingeent, ontwormt, en gesterriliseerd of gecastreerd.

De vrijwilligers van het asiel zitten met de handen in het haar. Hoe komen ze van al die katten af? Veel beesten die binnenkomen zijn zwerfdieren. Die worden behandeld en weer teruggezet op straat.

Ook werken ze samen met de dierenbescherming in Zwolle. Die heeft sinds begin dit jaar al 30 katten gevangen en ‘geholpen’. Hiermee hopen ze het grote aantal zwerdieren terug te dringen.

Maar goed, de nood is nog steeds hoog. Als er mensen zijn die graag een katje in huis willen, ga dan eens in het asiel kijken. Daar zitten meer dan genoeg leuke beestjes die graag onderdak willen! Het aantal katten zal alleen maar toenemen en het zal mij niet verbazen als er onderhand andere maatregelen genomen moeten worden om het aantal katten terug te dringen..

bron: www.destentor.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Dierenasiel Breda stopt opname dieren
Lees ook:Dierenasiels zitten steeds vaker bomvol
Lees ook:Oude dieren blijven steeds langer in asiel
Lees ook:Katten verplicht gechipt!
Lees ook:Belgisch Asiel moet dieren laten in slapen

7 reacties op “Zwols asiel zit bomvol met katten

  1. esther

    wij wonen in Zwolle grote kans dat we na de vakantie een asielpoesje nemen inplaats van een raskat.. ik wil zelf een siamees maar mijn vriend wil gewoon een huis/tuin/keuken kat:)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    het is ook wel eens goed om een kat uit het asiel te halen. die zitten bomvol en willen graag een kat ‘kwijt’.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hermanneke

    Zou het niet eens goed zijn als al die bomvolle asiels de overgrote meerderheid van hun dieren op een andere manier zou “helpen”?
    Alleen de gezonde binnengebrachte beestjes blijven verzorgen en de rest gewoon afmaken scheelt klauwen met geld en tijd en ruimte dat dan weer goed gebruikt kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dierenvriend

      Goh…wat een wijsheid. Ben het met Esther eens….laat de mens maar beter nadenken, dat maakt het verschil!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  4. esther

    zouden mensen niet wat beter nadenken voor ze een dier in huis nemen? je maakt je oma toch ook niet af omdat ze in een bejaardehuis zit.de katten vragen er niet om om geboren te worden de mensheid doen ze dit aan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Linsey

    Ik denk dat het een combinatie van beiden is. Snap best dat asiels er zoveel mogelijk aan willen doen om alle dieren te helpen. Maar ik denk ook dat ze wel zo eerlijk zijn dat als er geen hoop meer is voor de diertjes dat ze ze laten afmaken. maar het is gewooon zo dat er heel veel mensen impulsief een dier aanschaffen.
    als die na verloop van tijd weg moet wordt die toch bij het asiel gedumpt of het asiel komt op een andere manier weer aan dieren.
    Dieren kunnen niet voor zichzelf zorgen, dat moet de mens doen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. esther

    ze laten de zieke dieren ook wel inslapen maar een kat omdat ie oud is laten inslapen vind ik onzin.. ik persoonlijk haalde ook een oude kat uit het asiel zodat hij nog lekker kan genieten van zijn laatste jaren.. het is dat Bo geen ouderen katten om zich heen wil anders had ik dit weer gedaan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.