Dierenasiels zitten steeds vaker bomvol

Dierenasiels zitten bomvolZoals ik jn mijn stelling al aangaf, zitten dierenasiels steeds vaker bomvol. Veel mensen dumpen hun kat of hond lekker ‘makkelijk’ in het asiel tegenwoordig. Ze vinden het prettig dat hun viervoeter niet zomaar op straat komt te staan, maar ze zijn wel mooi van het ‘probleem’ af.

Zo zaten er vorig jaar in alle dierenasiels samen ruim 70000 dieren. Het goede nieuws is dat 82 procent van de katten en 88 procent van de honden weer een goed huisje vindt.

Het slechte nieuws is dat dit aantal een lichte stijging is van 2,6 procent ten opzichte van 2004. Toch is er nog een klein lichtpuntje. Van dit percentage is tweederde gevonden op straat. En het aantal afgedankte huisdieren daalde licht ten opzichte van 2004. Feit blijft echter dat mensen veel te snel van hun beesten afwillen en zoeken naar een simpele oplossing.

Ik vind het een harstikke goed idee dat dierenasiels bestaan. Ze zijn ook hard nodig. Wel vind ik het jammer dat mensen er regelmatig misbruik van maken. Gelukkig voor die arme beestjes kunnen de meesten weer onderdak vinden, maar een deel zal altijd achter tralies blijven zitten of uiteindelijk afgemaakt worden. En dat is toch jammer!

bron: www.nu.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Zwerfkattenprobleem neemt angstaanjagend toe!
Lees ook:Britse honden opgeleid voor brandveiligheid
Lees ook:Onderzoek naar huisdierexamen voor aanschaf dier
Lees ook:Oude dieren blijven steeds langer in asiel
Lees ook:Overlast Eindhovense katten aangepakt

Eén reactie op “Dierenasiels zitten steeds vaker bomvol

  1. esther

    afgemaakt? in nederland maken ze geen gezonde beesten af dus dit zal niet het geval zijn..ikzelf vind trouwens dat ze dit in somige gevallen wel mogen/moeten doen.

    ik vind asiels ook heel goed maar in somige gevallen absoluut niet.een kennis moest haar kat weg doen omdat ze uit haar huis gezet werd.het beestje was ingeent en gechipt maar doordat hij niet geholpen was mocht ze hem niet naar het asiel brengen.ze moest hem zelf laten helpen en dan kon ze hem brengen om nog eens afstandkosten te betalen.. ik vond dit een vreselijk verhaal dacht dat mensen in nood hun huisdieren wge konden brengen dit bleek niet het geval.de kat is bij een handelaar terecht gekomen omdat ze haar huis uit werd gezet en de kosten voor castratie niet meer kon betalen.

    en in somige gevallen doen ze het ook wel zelf.. ik ging voor een kat kijken en ik mocht ze gewoon niet meenemen omdat ik op een flat woonde en de kat niet naar buiten kon.. alsof ze dat in eebn asiel wel kunnen…

    ook is het een feit dat mensen hun dieren sneller dumpen.. mensen denken niet meer na.. met resuktaat de mensen die hun hond naar het asiel doen om een reden worden met raare ogen aangekeken…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.